Algerijn wordt nieuwe leider Al-Qaeda in de Maghreb

De Algerijn Djamel Okacha wordt nieuwe leider  al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM)De Algerijn Djamel Okacha is Abdelhamid Abu Zeid opgevolgd als commandant van al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). Zeid werd enkele weken geleden gedood door soldaten van Tsjaad in het noorden van Mali.

De benoeming werd bekend gemaakt door het Algerijnse televisiestation Ennahar TV, meldt het NRC Handelsblad.

De 34-jarige Okacha heeft zich in 2004 aangesloten bij de AQIM. Hij zou hebben deelgenomen aan de aanval op militaire kampen in Mauritaniƫ in 2005 en ook medeverantwoordelijk zijn geweest voor de dood van een Amerikaanse hulpverlener in dat land in 2009. (Bron/ lees verder: NRC.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.