Moeder Nederlandse moslimstrijder: kom naar huis!

De Moeder van de Nederlandse moslimstrijder Soufian M. De moeder van de Nederlandse jihadstrijder Soufian El. M. probeert elke dag haar zoon in Syrië te bereiken. Haar 21-jarige zoon vertrok eind januari met een vriend naar Syrië om zich aan te sluiten bij de rebellengroep in het land. Dat meldt de Wereldomroep.

Soufian is een rustige jongen die onlangs zijn studie voltooide, meldt de Wereldomroep. Het is dan ook maar de vraag of hij uit vrije wil naar Syrië is gegaan.

De moeder doet een oproep aan haar zoon en alle andere Nederlandse jongeren in Syrië om terug te gaan naar huis.

12 REACTIES

 1. Arme ouders.
  Doe je zo je best je kind met alle liefde op te voeden.
  Komen er een stel van die pedofiele nep moslims je kind zijn hersens neuken met hun onzin praatjes en onzin liedjes.

  Mag Alla zorgen dat al die gasten die onze kinderen misbruiken de meest pijnlijke dood zullen sterven.

 2. Hoe kijk ik tegen de radicalisering van sommige moslimjongeren van mijn generatie?

  Wat ik zie is jongeren die heel veel problemen hebben, thuis, met hun zelf en buiten.
  Het zijn jongeren die niet weten wat ze met hun gevoelens moeten doen. Ze voelen zich buitengesloten niet gehoord.
  Ze willen voldoen aan het thuis beeld maar tegelijkertijd buiten er ook bij horen.
  Alleen er is een probleem, wat ze thuis willen zien. Hoe worden ze goedgekeurd thuis? Je groeit op met een bepaalde opvoeding een bepaalde kijk op de wereld met bepaalde gewoontes en dingen die je cultuur zijn, tenminste zo wordt het vertelt. Maar dan bereik je een leeftijd en dan ga je zelf dingen ervaren en zien in je omgeving de vertrouwde omgeving waarin gezegd werd hoe het moest, en je wordt wakker en ziet met je eigen ogen de schijnheiligheid, de leugens, de normen en waarden die gehanteerd worden, niet die jou geleerd zijn… waar moet je nou in godsnaam aan voldoen? En dan krijg je het,je denkt ik ga de juiste weg volgen vooral om goedkeuring te krijgen van thuis en dat is het geloof het geloof waarin ik opgegroeid ben mijn geloof het mooie geloof het geloof van liefde respect waardering, normen en waarden.. zo mooi zo tastbaar zo vol liefde, maar dan kijk ik om me heen en ik zie de mensen om mijn heen de mensen die mij groot gebracht hebben die mij het voorbeeld hebben gegeven of zouden moeten geven de mensen die wel goed zijn de mensen die het wel ‘gemaakt’ hebben voorzover dat zo is. Er klopt niks ervan helemaal niks…. Dan kunnen er een aantal dingen gebeuren, je kiest volledig voor jouw geloof zoals jij hem wilt interpreteren je keert je tegen alle dingen die je ziet vooral die je ziet gebeuren je sluit je aan bij een groep ‘ slachtoffers’., (radicalen)
  of je gaat voor jezelf kiezen en vanuit je eigen bevindingen ervaringen en gevoel leven en daarbij het mooie uit je geloof te halen ,
  of je raakt gek, depressief verward..identiteitscrisis.

  Hoe denk jij dat de radicalisering van jongeren in Nederland bestreden of zelfs voorkomen kan worden?

  Door iedereen in ze ware te laten want doordat te doen komt iedereen tot de kern, tot zichzelf. Respect, haal het mooie eruit, uit de mensen meer positiviteit. De jongens worden niet gehoord niet thuis niet buiten. Als je je al heel down voelt en al je best thuis al hebt gedaan om gewaardeerd te worden en je krijgt alleen maar te horen die Nederlanders, racist jij hoort bij hun, omdat je iets hebt gezegd of een Nederlandse programma aan het kijken was, en vervolgens kom je buiten en leest de metro of spits en hoort over die rot moslimjongeren waar moet je dan terecht bij die lieve Syriër die tegen je zegt je bent goed zoals je bent maar als je super wilt zijn en wilt dat God jou waardeert dan moet je naar mij luisteren en dit en dat doen en dan kom jij in het paradijs, want jongen wat moet je op deze wereld. Dan voel je je toch gehoord en krijg je voldoening en wordt je gepakt op al je zwaktes. Want jij voelt je zo onzeker, geen zelfwaardering, kent geen liefde, waar moet je heen wat moet je met jezelf?

  Wat ik aan raadt.
  Cursus assertiviteit, opkomen voor je ware hart, voor jezelf , weten wat je eigen cultuur echt is en onderscheid kunnen maken in wat theorie is en wat praktijk. Een doel hebben in het leven een droom hebben in het leven niet over het hiernamaals maar het hier en nu want dat is de weg die je nog moet opgaan. Leren weten en voelen dat je een eigen ik hebt een eigen wil en dat je zelf mag en kan zijn zoals jij wil. Of het goed of fout is dat is niet aan ons mensheid te laten bepalen.

  Wat er moet gebeuren in de maatschappij, is dat er;
  Meer openheid over wat er echt afspeelt in Nederland en niet meer in hokjes denken en mensen plaatsen. We blijven tenslotte mensen met onze zwaktes en onze eigenschappen, we blijven mensen uit verschillende landen, culturen, gewoontes, huidskleur, behoeftes, dromen, harten, we zijn mensen uit een wereld en we wonen toevallig allemaal in Nederland. We moeten groepsvorming voorkomen. Dit kan alleen door er zelf niet mee te beginnen. Plaats jezelf niet in een hokje en zet je zelf niet in een hoek. We zijn individuen met allemaal onze eigen dingen en gedachten. Zolang we elkaar respecteren en vrij laten in ons doen en laten, komt het goed. Want hoe je wil dat je behandeld wordt zo behandel je een ander.
  Laat je ook niet beïnvloeden door invloeden van buitenaf maar gebruik je hart en je gevoel en je eigen ogen en bepaald dan voor jezelf wat je wil.

  De Islam is een heel mooi geloof het is moeilijk uit te leggen omdat je het zelf moet voelen. Leef je leven en leef zoals jij denkt dat het goed is voor jezelf en voor anderen, over niemand oordelen, een mening mag je hebben, maar betekent niet dat je die ander pijn mag doen omdat hij of zij ergens anders in gelooft of anders is wat jij niet bent of ziet. Als je ergens in gelooft dan doe je je best voor jezelf om er het moois uit te halen en om iets moois uit je zelf te halen.

  Alle moslims zijn visitekaartjes van God laat wat moois zien en al het moois komt op je pad nu en in het hiernamaals.

 3. Volgens mij is het duidelijk genoeg. Nogmaals; Dit zijn jonge Moslims die een bepaalde overtuiging hebben. Of je het met hun eens bent of niet. Zij zijn overtuigd en geven gehoor aan hun overtuiging. Alhoewel ik ergens anders van overtuigd ben en hun overtuiging respecteer, vraag ik Allaah swt om van hen deze stap te accepteren en hun rijkelijk te belonen. Immeers Allaah heeft kennis over hun intentie. Ik houd van deze broeders omwille van Allaah en Allaah is Alwetend over wat er in mijn hart is.

 4. Rachid.

  Maar hun overtuiging is niet allah zijn overtuiging.

  Sterker nog, hiermee vechten ze juist tegen de wetten van Allah en Mohammed.

  Dus eigenlijk zijn ze gewoon kufar.

  En als Allah het wil zal hij ze straffen door ze te laten doden door geweren.

 5. allahiseenterrorist.

  Bij nader inzien,Rot jij lekker zelf op uit mijn land.
  En neem je moeder lekker met je mee (Je zusje mag blijven als ze lekker is, wij passen wel op haar).

 6. allah is een terrorist..wat ben jij een hinderlijk tering persoon.
  Kennen we geen adres krijgen van je zie er zo naar uit je te ontmoeten. Als je zo flink achter je beeldscherm ijverig kan typen moet je ook de ballen hebben dit in de praktijk uit te voeren a woeld a kagba. ..
  En je zusje nichtje broertje neefje kennen we zeker wat mee…heb zoveel ideeën in me hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.