Meerderheid moslims heeft liever een democratie

moslima'sEen meerderheid van de moslims in de islamitische landen heeft liever een democratie dan een ‘sterke leider’. Dat concludeert het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew op basis van een reeks onderzoeken, meldt dagblad Trouw. Uit het onderzoek blijkt verder volgens Pew dat de sharia populair is onder de moslims. Wel hebben ze uiteenlopende meningen over de toepassing ervan.

Het onderzoeksbureau sprak tussen 2008 en 2012 tienduizenden moslims in 39 landen, van Albaniƫ tot Indonesiƫ en Oeganda. In landen als Libanon en Tunesiƫ is de steun voor democratie het grootst; het conservatieve Pakistan scoort juist laag.

Grofweg de meeste moslims vinden dat nationale wetgeving zich in meer of mindere mate moet baseren op de sharia. Velen beschouwen de sharia echter als een strikt islamitische aangelegenheid en zou niet mogen gelden voor anders- of niet-gelovigen. (Bron/ lees verder: Dagblad Trouw)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.