Islamitische organisaties België tegen radicalisering én islamofobie

Jihadisten in SyrieOngeveer 20 islamitische organisaties in België hebben een document ondertekend waarin ze het standpunt innemen tegen de radicalisering die jongeren ertoe drijft in Syrië te gaan strijden.

De ondertekenaars, waaronder de Europese Raad van Marokkaanse Oelema, roepen tegelijk op de ‘welig tierende islamofobie te stoppen die deze jongeren aan een vernietigend stigma onderwerpen’.

Ze willen het document ruim verspreiden in de Belgische moslimgemeenschap. Volgens de verenigingen van moskeeën, imams en islamitische theologen strookt het niet met de Koran om in Syrië te gaan vechten. (Bron/ lees verder: DeRedactie.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.