“Kijk om je heen, we zijn geen probleem”

Het MarokkanenCollectiefMarokkanen zijn geen probleem. Volgens het MarokkanenCollectief wordt er in de media een verkeerd beeld van hen geschetst.

Middels een liedje wil de groep anderen laten zien dat Marokkanen niet zo slecht zijn. “Kijk om je heen, we zijn geen probleem”, zingen zij.

De groep schrijft in een persbericht: “Wij, Marokkanen, ontkennen niet dat er problemen zijn, ontkennen niet dat Marokkanen grossieren in criminaliteitscijfers, schooluitval en andere sociaaleconomische factoren die naar deze problemen leiden. Maar om deze ontwikkelingen te linken aan een gemeenschap, is een groot probleem. De meeste Marokkanen zijn nog Hollandser dan Wilders en eten meer kaas dan een gemiddelde inwoner van Alkmaar.

Volgens het MarokkanenCollectief wordt er in de media een verkeerd beeld van hen geschetst. Het Marokkanenprobleem was voor hun de druppel en daarom brengen ze nu een videoclip uit met een komische songtekst.

7 REACTIES

 1. het echte probleem is dat je een hele generatie landgenoten hebt die het voor elkaar heeft gekregen om het zo erg te verneuken voor je dat niemand geeneens de moeite wil nemen om te kijken of je toevallig die ene goede Marokkaan bent.

  Dat voelt misschien stoer als je nog je tijd op de straat doorbrengt. Maar als je een leven op wilt bouwen met een goede baan en gezin dan gaat dat aan je hangen als stinkend stuk vlees om je nek en zal niemand je in zijn buurt of bedrijf willen hebben.

  En natuurlijk kun je daar iedereen de schuld van geven, maar wat helpt dat?

  zolang een probleem zichzelf niet reguleert zal het altijd blijven bestaan.

 2. @Jaba
  Er moet gewoon een nieuwe groep komen waar de Nederlanders op kunnen kankeren, even leken het de Polen te worden maar dat waaide weer snel weg. Het gekke is dat er relatief veel Marokkanen zijn die het geod doen, die hoge posities bekleden en een voorbeeld zijn, maar het helpt niks, ze moeten ons gewoon niet, en daar doet zo’n zielig liedje helemaal niks aan,

 3. Taza.

  Gewoon een vraagje, maar wat denk je dat de reden is dat ze Marokkanen niet moeten?

  En even zonder wilders of de media de schuld te geven.

  Er moet een reden zijn, maar welke?

 4. Yaba
  Ik denk dat er niet 1 reden voor is maar meerdere, om te beginnen de zwarte schaap die elke autochtone groep in elk land wel heeft waar je ook bent, zo zijn mensen nu eenmaal, onze godsdienst niet te vergeten, dat we onze eigen talen liever spreken, veel vertegenwoordigd zijn op straat, een beetje jaloerzie, en iedereen die iets negatiefs met een Marokkaan heeft meegemaakt (wat al snel kan want we zijn vaak ook geen lieverdjes) word al snel een die hard Marokkanen hater. Ik weet verder niet precies wat er achter die haat zit, wat denk jij?

 5. Ten eerste denk ik dat het negatief werkt dat er op straat marokkaans word gesproken.(geld ook voor elke andere exotische taal trouwens).
  Nederlanders verstaan ons niet, en dat wekt wantrouwen op.

  Ten tweede. De jeugd is gewoon echt te agressief en niet goed opgevoed en daarbij hebben ze alleen respect voor Marokkanen.

  Ten derde. We willen eigenlijk ook helemaal niks met Nederlanders te maken hebben. We willen gewoon in ons eigen cirkeltje blijven en isoleren ons voor de rest volledig van de rest van de maatschappij.

  Ten vierde. En dan vind ik de belangrijkste.
  We zeuren wel altijd wel altijd over racimse en discriminatie . Maar we zijn zelf eigenlijk de grootste racisten in dit land.
  We veroordelen echt iederen die anders is dan wij zelf, sterker nog, we discrimineren elkaar zelfs.

  Volgens mij is de oplossing.
  Zo snel mogelijk zorgen dat de jeugd goed leeft, en als ze straat criminelen beginnen te worden er niet op vertrouwen dat politie wat gaat doen, want die lukt het niet. Dus beter is dat iedereen zijn broers,en kinderen op het goede pad houd.

  En wat ook slim zou zijn, Laat eens aan de diehard haters onze goede kanten zien, Dus bijvoorbeeld vrijwilligerswerk , en niet alleen voor onze eigen gemeenschap maar voor iedereen.
  Ik zet bijvoorbeeld altijd de vuilnisbakken voor mijn nederlandse bejaarde buurvrouw op straat. Kost geen moeite, oude vrouwtje blij en ik heb tenminste nu buren die gewoon tegen me doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.