Haagse raadsleden na bezoek: geen sharia in Schilderswijk

Moslims in moskeeHaagse gemeenteraadsleden herkennen zich niet in het beeld dat in Trouw wordt geschetst over de schilderswijk. Volgens het dagblad zouden orthodoxe moslims andere bewoners onder druk zetten om zich naar Islamitische wetgeving te gedragen.

CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker zei dat bekend is dat er overwegend moslims wonen. “Maar we hebben niet gemerkt dat die het voor het zeggen hebben,” zegt de CDA-fractievoorzitter volgens het Algemeen Dagblad.

Bakker liep zaterdag met Ibo G├╝lsen (VVD) en Rachid Guernaoui (D66) door de Schilderswijk. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad)

De fractievoorzitter in een Twitterbericht:

4 REACTIES

  1. ik vind het zwaar overdreven. Allereerst is de vraag wat sharia nu eigenlijk is?? Sharia is heel breed en kan van alles omvatten; van erfrecht tot rente. Men weet gewoon niet wat het is. Hiernaast is het zo dat de Nederlandse media zoals eerder gesteld, overdrijft.Komt hoogstwaarschijnlijk door hun onwetendheid. ook zal een echte moslim geen dwang gebruiken, want dwang bestaat niet in de islam. Dus al zouden die orthodoxe moslims dwang gebruiken, dan is dat fout. (ik zeg met nadruk als, want weet niet of ze mensen dwongen om bv niet te roken).

  2. Ab.Islam betekend o.a. onderwerping en dus is er dwang. Kijk maar eens in landen waar een moslim meerderheid is en de minderheden worden vervolgd omdat ze geen islamiet zijn, maar bv christen.

    Dus is er dwang. Dwang in vaak de ergste soort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.