Amsterdam weigert aanvraag islamitische school

moslimschoolAmsterdam wil niet dat een islamitische middelbare school zich in de stad vestigt. De gemeente denkt dat de kwaliteit van de nieuwe school niet in orde zal zijn. Dat meldt de NOS.

De Stichting Islamitisch Onderwijs wil op de locatie waar tot 2011 het Islamitisch College Amsterdam zat een nieuwe scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo beginnen. De stichting heeft daarvoor al toestemming van het ministerie.

Toch weigert Amsterdam een vergunning af te geven omdat ze bang is dat de stichting tegen dezelfde problemen zal aanlopen als het Islamitisch College Amsterdam, die in 2011 werd gesloten nadat de kwaliteit van het onderwijs te laag werd geacht. Nederland kent momenteel maar één islamitische middelbare school, namelijk Ibn Ghaldoun in Rotterdam. (Bron/ lees verder: de NOS)

7 REACTIES

 1. “Nederland kent momenteel maar één islamitische middelbare school, namelijk Ibn Ghaldoun in Rotterdam” – Dus nu deze (voor de zoveelste keer) in opspraak is, en nu wel zwaar gecontroleerd zal worden, moet er toch een dependance zijn om examens te kunnen stelen?

 2. Ab.

  Je voelt je gediscrimineerd, waarschijnlijk onterecht trouwens.

  Het gaat erom of de school goed genoeg zou kunnen funtioneren om de leerlingen genoeg bagage mee te geven om hun examen te behalen en om zich te redden in de maatschappy.

  Niet altijd alles op racisme gooien.
  Daarmee kleineer je jezelf alleen maar onnodig mee.

 3. mensenrechten…..mooie uitvinding alleen t blijft allemaal theorie in t westen maar in t oosten moet t wel in de praktijk worden gebracht met behulp van geweld door USA en Europe…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.