Birma verbiedt coververhaal over “boedhistische terrorist”

Rohingya moslimsDe regering van Birma verbiedt de distributie van Times Magazine vanwege een coververhaal over de ‘boeddhistische terrorist’ Wirathu. Het Amerikaanse weekblad stelt het georganiseerd geweld door boeddhistische monniken tegen de Rohingya moslims, een kleine minderheid in Birma, aan de kaak. Dat meldt dagblad Het Parool.

Wirathu is aanvoerder van een beweging van radicale monniken die verkondigt dat de moslims “de raciale zuiverheid en nationale veiligheid van het land bedreigen”. Hij heeft Birmaanse boeddhisten opgeroepen moslimbedrijven te boycotten en huwelijken met moslims te voorkomen.

Afgelopen jaar zijn bij het religieus geweld in Birma bijna 250 mensen gedood en tienduizenden mensen, voornamelijk moslims, uit hun woonplaatsen verdreven. Groepen radicale boeddhisten trokken zwaaiend met kapmessen en knuppels door dorpen om moslims te doden en weg te jagen. (Bron/ lees verder: Het Parool)

Birma

12 REACTIES

 1. heey de Nederlandse media is opvallend stil. Als het om moslims gaat doet men alsof de neus bloedt. Wat nou als de daders moslims waren geweest, was de media dan nog zo stil?

 2. Inderdaad Ab,

  Geen breaking news, wel voor een homohuwelijk……….zegt iets over de stand van de moraal in t Westen, mensen doen er niet toe Wel mensenrechten………begrijp jij t?

 3. Jaba bek houden. Ik vind het homohuwelijk inderdaad belachelijk. Er zijn zat christenen in bv de VS die ook fel tegen het homohuwelijk zijn. Als moslims er echter iets van zeggen, dan is de wereld te klein. allah hdihoem.

 4. Ab.

  Zoals ik al zij, wat moet jij een kutleven hebben gezien je communicatieve vaardigheden.

  En hoe voelt dat nu, om je altijd maar alles aan te trekken alsof je gediscrimineerd word?

  Ow ter informatie. Je bent niet in staat om mij mijn mond te laten houden, dus blaf maar wat je wilt, bijten kan je namelijk niet.
  Daar heb je de tanden en zeker de ballen niet voor.

 5. gediscrimineeeerd?? wat> al zou ik volgens de functionele benadering van discriminatie gediscrimineerd worden, dan zou ik voor engagement zorgen!!

 6. Ab.

  Wat dacht je? goh laat ik eens mijn communicatieve vaardigheden tonen?

  Maar ok, het roept geen tegenreactie op deze manier.

  Het is heel simpel, groepsvorming betekend afscheiding.
  het maakt niet uit waarop een groep gebaseerd is.
  Kan alles zijn, landgrenzen, religie, geaardheid, politieke voorkeur, kleding,muziek ,voetbal enz enz enz.

  Binnen deze groepen voelen mensen zich verheven boven andere groepen.

  Dit gevoel kan zich uiten op een sociaal verantwoord nivo, maar kan zich ook uiten in expansieve behoefte, autoritaire behoefte of zelfs in het vernietiging gevoel.

  Het probleem bijvoorbeeld in Birma/myanmar zou omgekeerd zijn als daar de meerderheid van de bevolking moslim zou zijn.

  Dan zouden opeens de moslims zich misdragen tegen de Budhisten.

  Het is heel simpel, waar religie de overhand krijgt over gezond sociaal en empathisch verstand, daar neemt het natuurlijke en dierlijke gedrag het over en begint de ellende en de agressie.

 7. Jaba, Ab heeft volkomen gelijk. Niet hij leidt een vervelend leven maar jij bent degene een een dubbele moraal. Mensen die met twee maten meten zijn geestelijk instabiel en levensgevaarlijk.

 8. Volgens mij leven de meesten hier volgens de islamitische jaartelling, 622 jaar achterstand, hetgeen duidelijk te merken is in jullie schrijven! Jaba, is hier, geloof ik de enige, die op een intelligente en objectieve manier discussie kan voeren. Daar een voorbeeld aan nemen, zou een geestelijke verruiming zijn van jullie leven!

 9. Arkan.
  Dank u.

  Izzet.
  Hoezo heeft ab gelijk? hij zegt alleen maar dat hij zich zo gediscrimineerd voelt meer niet.

  Iedereen heeft een multiple moraal.
  Mensen denken vaak wel dat ze rechtlijnig zijn, maar een menselijke eigenschap is dat hij zich kan aanpassen aan situaties door erop te anticiperen en er naar te handelen.

  Alleen is het zo dat sommige bevolkingsgroepen de vrijheid van geest en van religie hebben om dat te doen, en sommige zitten met een autoritaire culturele en en religieuze sociaal netwerk die ze tegenhoud.
  Hierdoor leren ze niet om problemen met meerdere invalshoeken te bestuderen en anders aan te pakken.
  Ze blijven hierdoor achter in de evolutie terwijl de andere groeien.
  Dat is dus het verschil tussen de westerse wereld en veelal moslim landen.

  Rest alleen nog de vraag of het moslims ooit gaat lukken om conflicten op politiek nivo op te lossen, of dat ze blijven steken op het nivo van geweld en hierdoor blijven verzwakken.

  Want ondertussen zijn de moslims zo verdeeld dat er niet eens meer een fatsoenlijk leger te vormen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.