Halalpolitie: ‘Negatief advies voor slachthuis Jan van Ee’

Halal kipSinds de invoering van nieuwe Europese wet en regelgeving inzake de wet ‘doden van dieren’ (1-1-2013), adviseert CMO moslims kritisch te zijn ten aanzien van het consumeren van halal-kip. Afhankelijk van de wijze van verdoven en slachten kan deze nieuwe regeling cruciale gevolgen hebben voor de halal-waardigheid en kwaliteit van kippen.

Een nieuw artikel van de HalalPolitie biedt inzicht in de gevolgen van de regelgeving voor de halal-pluimveesector en in het bijzonder voor slachthuis Jan van Ee, die tot 13 juni 2013 halal gecertificeerd was door Halal Correct en sindsdien geheel en volledig overgeschakeld is op gasverdoving.

Ondanks de strengere wetgeving, biedt de nieuwe regelgeving voldoende ruimte voor halal-verantwoorde alternatieven, waaronder de onverdoofde slacht of de zogenoemde head-only/kop-kop verdoving:

Advies: blijf vooral krititsch op jouw slager! Vraag de slager bij welk slachthuis hij zijn kippenvlees inkoopt en kijk op HalalPolitie.nl voor een overzicht van slachthuizen die nog op een halalmanier hun kippen slachten.

4 REACTIES

  1. Er wordt je toch ook niet gedwongen daar niet te kopen. Ze geven het aan, aan de mensen die het wel belangrijk vinden. Jij dus niet dus opzouten

  2. Hahaha, Jenah, typisch weer zo’n 622jr te oude reactie. Je bent hier vrijwillig, bevalt het je niet, staat het je vrij om te gaan! Of bedoelde je ‘opzouten’!

  3. Ach, Jenah, arm van geest, natuurlijk vergeten, dat jij hier slechts ten gast bent! En wat jou ‘opzouten’ betreft, van een gast wordt verwacht dat hij ook weer vertrekt! een gast moet je goed behandelen, naar mijn mening, maar in jou geval, lijkt het mij meer, dat je jouw soort gast moet behandelen, zoals die zelf handelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.