Fatima Elatik in Surinaamse klederdracht

Fatima Elatik in Surinaamse klederdracht

Gespot: Fatima Elatik, de Marokkaanse PvdA stadsdeelvoorzitter in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg in een zogenoemde ‘Koto’. De Koto is een traditioneel kledingstuk van de Creolen in Suriname. Elatik droeg deze klederdracht gisteren (1 juli 2013) tijdens de herdenking in het Oosterpark van 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en de Antillen.

8 REACTIES

 1. Respect? wat is er respectvol aan als je je als een transsexueel aankleed?
  Ze had de uitnodiging niet goed gelezen en dacht dat ze uitgenodigd was voor de gay parade.

 2. Ze had net zo goed een Marokkaanse kaftan aangetrokken. Ik zie bijna geen verschil, maar dat komt door de kleur die ze heeft gekozen. Het staat haar wel goed.

 3. correctie : de slavernij en de trans atlantische slavenhandel werd niet afgeschaft in Suriname & de antillen maar in het Koninkrijk der Nederlanden……

 4. Het is een mooi gebaar van elatik, al ben ik niet gecharmeerd van haar manier van doen en laten maar goed, dat moet iedereen zelf weten..
  Said… Ik weet niet welke kaftans jij ziet in je omgeving maar met alle respect de Marokkaanse kledij van tegenwoordig is toch wel echt meer jurk dan wat elatik nu aan heeft..

 5. @Anoniem: de hedendaagse kaftans/ takshitas zien er idd anders uit, maar deze klederdracht stamt uit de slaventijd van meer dan 150 jaar geleden! Ik deel je mening m.b.t. het mooi gebaar, want dat is het inderdaad!
  @ Jaba: wat is er transseksueel aan deze klederdracht??? Getuigt van weinig tot geen respect voor andere culturen. Transseksueel vind ik eerder een moslima met hoofddoek + trainingspak ! @Rachid: hoofddoek + trainingspak: dat is pas vragen om aandacht!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.