Apothekers waarschuwen voor medicijngebruik

Zwangere moslimaDe Ramadan wordt door moslims in Nederland gezien als het hoogtepunt van het jaar. Naast het vasten staan tolerantie, liefdadigheid en saamhorigheid in deze feestelijke en spirituele maand centraal. Ondanks het feit dat moslims onder bepaalde omstandigheden vrijgesteld zijn voor het vasten, kiezen de meesten er toch voor om te vasten.

Zo ook medicijngebruikers. Moslims die medicijnen slikken moeten echter wel oppassen voor hun gezondheid. Die waarschuwing geeft apothekerskoepel KNMP donderdag.

Vastende patiƫnten zijn mogelijk beter af met andere medicijnen of met een aangepaste dosering. De apothekers adviseren moslims om hiervoor contact op te nemen met hun huisarts. Bij hun apotheker kunnen ze ook terecht voor goede begeleiding, zodat zij gezond de ramadan doorkomen. (Bron/ lees verder: Agisweb.nl, NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.