Geweldadige protesten verspreiden zich verder in Egypte

Protesten in EgypteMet de afzetting van de Egyptische president Mohammed Morsi lopen de gemoederen in het land steeds verder op. Met als resultaat dat diverse burgers om het leven zijn gekomen bij gewelddadige protesten, bomaanslagen en ongeregeldheden. Dat meldt dagblad Trouw.

Het geweld verspreidt zich snel in het land. Zo kwamen bij ongeregeldheden afgelopen vrijdag ten minste 46 mensen om het leven. Zondag kwamen bij een schietpartij bij het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde in Caïro ten minste 34 mensen om het leven. Het leger opende het vuur op de slachtoffers, die al dagen protesteren tegen de militaire coup.

Het verzet tegen het afzetten van Morsi neemt dan ook steeds gewelddadigere vormen aan. Bij een bijeenkomst in de Sinaï werd openlijk opgeroepen tot een oorlog tegen de nieuwe regering. (Bron/ lees verder: dagblad Trouw)

Hieronder een filmpje waarin gewapende aanhangers van de Moslimbroederschap schieten op hun tegenstanders:

10 REACTIES

 1. Ach, eens en temeer bewijzen de ‘moslimbroeders’ (of is het moslimloeders) ten overstaan van de gehele wereld hun ‘vriendelijke’ en ‘goede’ bedoelingen!

 2. 1. Wie zegt dat het echt aanhangers van de Moslimbroeders zijn? Moslimbroeders hebben juist baat bij vreedzame demonstraties, aangezien zij voor het eerst sinds hun ontstaan DEMOCRATISCH aan de macht zijn gekomen.
  2. Egypte heeft veel vijanden die gebaat zijn bij een instabiel/verdeeld Egypte (Israel,het Westen)
  3. Vanmorgen heeft het Leger meer dan 40 demonstranten in koelen bloede doodgeschoten.
  4. De meeste mediakanalen in Egypte zijn in handen van tegenstanders van de Islam (seculieren, liberalen) die onder de voormalige dictator Mubarak als werden betaald door buitenlandse landen.
  5. Dr. Morsi (kandidaat van de Moslimbroeders) is de eerste democratisch gekozen president! Hoe je het ook wendt of keert, en hoeveel hekel je hebt aan Islam of niet, het is PURE DEMOCRATIE wat de Moslimbroeders aan de macht heeft gebracht. DEMOCRATISCH gezien, moet Morsi dus zijn termijn als president afmaken. Het leger wat heeft ingegrepen is dus ONDEMOCRATISCH bezig.De moslimbroeders, of ze nu goede of slechte regeerders zijn, hebben het recht om hun regeertermijn te voldoen.
  6. Het leger is de aggressor, maar de media (die in handen is van tegenstanders van de Islam, geeft echter een heel ander beeld.)Het leger zit fout!!
  7. Hoezeer men de Islam ook bevecht, uiteindelijk zal de Islam zegevieren. De waarheid kan men niet eewig blijven verdoezelen!
  8. Ik wens iedereen iedereen het goede toe, maar wees aub niet zo naief om in de leugens van de media te trappen.
  9. Peace, Salaam, Shalom

 3. Onder Mubarak was er gewoon vrede, en die was in 2005 toch echt democratisch verkozen.
  Toch is Mubarak ondemocratisch afgezet met behulp van de Moslim broerderschap.

  En nu overkomt het moslim broederschap hetzelfde.

  Zo zie je maar weer. Goes around comes around.

 4. Wat een onzin zeg Jaba. Mubarak democratisch gekozen hahaha laat me niet lachen man. Verdiep je je eens in de geschiedenis en waarheid man. Morsi is de eerste democratisch gekozen president ooi in Egypte.

 5. @Jaba
  LOL Geloof je dat nou zelf?

  De dictator Mubarak is al tientallen jaren aan de macht en kwam net als zijn voorgangers Nasser en Sadat uit het leger. Het leger dat al jaren Miljarden ontvangt van de V.S. om de Islamitische bevolking onder controle te houden en Israels veiligheid te garanderen. Ik snap niet waarom je zegt dat hij in 2005 is herkozen. Aangezien al zijn zogenaamde democratische herkiezingen percentages aangaven van tussen de 90% en 99%. Zo goedgelovig ben je toch niet?
  Als je oprecht gelooft dat Mubarak democratisch was gekozen dan grenst je goedgevoligheid aan het waanzinnige. Ofwel je bent zeeeer naief, ofwel je hebt een agenda om de mensen op deze site te misleiden. Feit blijft; Morsi is de eerste democratische president van het land (keuze van het volk). Maar ja, mensen die een hekel hebben aan Islam zullen nooit Islamitische partijen aan de macht dulden, zie wat er gebeurde toen Moslims verkiezingen wonnen in Algerije of toen Hamas democratisch was gekozen. Blijkbaar is democratie alleen goed voor niet Moslims. Stelletje hypocrieten!!

 6. Ik heb het mij afgevraagd. Ben erachter gekomen dat die mensen vooral bestaan uit een bont gezelschap van seculieren/liberalen die opgetrommeld zijn met behulp van propaganda en de rijkelijk vloeiende geldstroom die binnenkomt van buitenlandse mogendheden met belangen en de elite die meer dan 30 jaar heeft mogen profiteren van de welig tierende corruptie en vriendjespolitiek onder de seculiere dictaturen van Nasser, Sadat en Mubarak. Mubarak mag wel weg zijn, maar zijn regime zit er achter de schermen grotendeels nog steeds. Zoals je ziet, ik heb mij die vraag gesteld. Vraag jij je nu het volgende af: 1.Of het nu honderden, duizenden of Miljoenen egyptenaren zijn die zouden protesteren tegen Morsi, mag een democratisch gekozen president zijn termijn niet afmaken als bepaalde groepen het niet met hem eens zijn? Vraag je eens af hoeveel mensen het niet eens zijn met Rutte. 2. Vraag jij je ook af waarom na deze staatsgreep vele PROMORSI Egyptenaren de straat opgaan? En ongewapend de kogels van het regime trotseren (vandaag 50 slachtoffers)? 3.Waarom de Westerse media opvallend mild zijn over de staatsgreep van het leger? Weet je nog, Irak/Afghanistan werden aangevallen o.a. om “democratie” te brengen. Pas als je deze vragen hebt beantwoord, kun je wellicht wakker worden uit je droom. Tenminste, als je echt wakker wil worden en niet een agenda hebt (mensen misleiden op deze site).

 7. Jaba, je kan niet 100% van de burgers tevreden stellen. Dat kan niet in Egypte, niet in Amerika en niet in Europa. Dat is een feit die iedereen erkent. Er zijn inderdaad tientallenduizenden mensen de straat opgegaan. Echter zijn er miljoenen thuis gebleven. En bij een democratie moet je de grondwet respecteren en als daarin staat de een president in principe 4 jaar heeft dan moet dat respecteren. Indien het kabinet valt, dan komen er nieuwe verkiezingen. Daarnaast is het zo dat het leger ander taken heeft dan politieke taken. JIj bengrijp heel goed wat hier aan de hand is, jij bent niet dom en iedereen in de wereld begrijpt dit maar alleen omdat het hier om Moslims gaat wordt er net als altijd ander kant opgekeken. Maar Allaah heeft ons geleerd dat wij gaduld moeten hebben met Zijn beproevingen en Allaah is met de Sabirin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.