Amnesty: Leger Egypte gebruikte buitensporig geweld

Protesten in EgypteHet leger in Egypte heeft onnodig veel geweld gebruikt tegen de aanhangers van de afgezette president Morsi. Dat schrijft Amnesty International in een rapport dat donderdag is uitgekomen. Door het gebruik van grof geweld heeft het leger zich niet gehouden aan de wetten van het islamitisch land. Dat zegt Amnesty International die met tientallen ooggetuigen en slachtoffers heeft gesproken, meldt de NOS.

De mensenrechtenorganisatie heeft onder meer onderzoek gedaan naar het bloedbad van maandag, toen militairen 51 demonstranten doodschoten bij de kazerne van de Republikeinse Garde in Caïro.

Een week nadat president Morsi, na dagenlang protest, werd afgezet is de rust nog steeds niet teruggekeerd. Miljoenen aanhangers van Morsi protesteren dagelijks tegen het leger. (Bron/ lees verder: De Gelderlander en de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.