Turkije: geen varkensbloed in medicijnen

De Turkse Rode Halve MaanDe Turkse Rode Halve Maan gaat ervoor zorgen dat medicijnen waarvoor bloedproducten nodig zijn, voortaan halal zijn. Door ze zelf te maken hoeft de organisatie dergelijke medicijnen niet meer te importeren uit niet-moslim landen, meldt De Telegraaf.

Daarmee worden “risico’s van het dieet van niet-moslims” uitgesloten, zo verklaarde de voorzitter van de organisatie, Ahmet Lütfi Akar. Turken hoeven voortaan door het nemen van dergelijke medicijnen hun religieuze regels niet te schenden.

Als voorbeeld noemde Akar het importeren van medicijnen uit Groot-Britannië: “Daar gelden andere eetgewoontes. Maar Turkije is een moslimland en wij eten geen varkensvlees. Bloed en plasma in medicatie uit Groot-Brittannië bevat daar wel sporen van.” (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.