Onderhandelingen over dekking zorg in Marokko

ziekenhuisVakantiegangers die buiten Europa reizen moeten binnenkort een aparte verzekering afsluiten voor de ziektekosten. Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen. Om het schrappen van de werelddekking mogelijk te maken, moeten enkele verdragen worden aangepast, waaronder die met Marokko.

Op dit moment wordt daarover onderhandeld, maar die gesprekken verlopen moeizaam. Marokko maar ook Turkije verzetten zich. Jaarlijks wordt er voor ongeveer tien miljoen euro aan zorg in Turkije vergoed en vijf miljoen in Marokko.

De maatregel was al eerder aangekondigd; het wetsvoorstel zal nu in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Lees verder op EtnoMarketing.NL.

4 REACTIES

  1. Dre, inderdaad, zoals al gezegd, de gewone belasting betalende mens is weer de dupe! Geld dat hier in NL is verdiend, dient daar ook te worden besteed, laat NL dat ook maar eens aanpakken, evenzo als ze doen bij Nederlanders met bijv. een 2de huisje! Vooraf inhouden! En niet janken over zorgkosten, een normaal ‘werkzaam’ leven is al gauw 40 jaar, heb je die 40 jaar niet volledig aan premies betaald, dan dient de zorguitkering, daar een navenant percentage van te zijn, en dient de vreemdeling deze zelf op te hoesten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.