Nieuw islamitisch centrum in Rotterdam

mathenesserstraatEr komt een groot nieuw islamitisch centrum in Rotterdam. De instelling die erachter zit, krijgt een flink bedrag toegeschoven uit het Midden-Oosten. ‘De wereld moet vertrouwd raken met de positieve rol die moslims spelen.’ Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Volgens de krant opent een islamitisch cultureel centrum aan de Mathenesserstraat(Delfshaven) in september. Het is een dependance van de stichting Sociaal Cultureel Centrum in Nederland (SSCCN), dat gevestigd is in Den Haag. Een ontwikkelingsbank uit Saoedi-Arabiƫ steekt een half miljoen euro in het nieuwe onderkomen.

Een voorlichter van de deelgemeente Delfshaven laat weten dat het centrum past binnen het bestemmingsplan. Lees verder in het Algemeen Dagblad.

(FOTO: Mathenesserstraat)

5 REACTIES

  1. Waarom steunt Marokko geen stichtingen, culturele centra’s, … in Nederland of elders? Ministerie van religieuze zaken van Marokko negeert zulke opdrachten, projekten om de Islam te promoten in Nederland.

  2. Moslims uit Suriname en Indonesiƫ spelen al een positieve rol en voor die twee groepen is het daarom ook niet nodig dat er een centrum komt. Nu de moslims uit de zogenaamde Islamitische landen nog ; Marokko, Turkije en Pakistan.

  3. @broeder

    Marokko is geen islamitisch land en heeft geen islamitisch bestuur. Begin bij het koningshuis, een bestuursvorm die niet toegestaan is in de islam.

    Welk baat heeft Marokko erbij om de mensen islam bij te brengen, worden ze alleen maar lastig van.

    Daarnaast vind ik dat stichtingen etc. geen geld moeten aannemen van die smiechten uit het M-O. Kijk hoe ze de moslims en hun mede-Arabieren in de steek laten en verraden voor eigen gewin. Hun geld is vervuild en vervloekt, zal niks goeds uit voortkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.