Twee doden bij eenzijdig ongeval R’dam

  bmwZondagochtend vond een ernstig ongeval plaats op de West-Kruiskade waarbij twee vrouwen om het leven kwamen. De identiteit van de slachtoffers en bestuurder is inmiddels bekend. De slachtoffers betreffen een 33-jarige en een 21-jarige vrouw afkomstig uit Den Haag. De bestuurder van het voertuig is een 25-jarige man eveneens uit Den Haag. Volgens berichten op Facebook zou het gaan om twee Marokkaanse vrouwen.

  Zondagochtend rond 6.00 uur reed een auto met daarin de man en de twee vrouwen door onbekende oorzaak frontaal tegen een lantaarnpaal. Brandweer, ambulance, politie rukten direct uit om hulp te verlenen. De man die achter het stuur zat leek nagenoeg geen verwondingen te hebben opgelopen. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht om onderzocht te worden. Voor de twee vrouwen mocht hulp niet meer baten. Zij overleden ter plekke aan hun verwondingen.

  Hoe het dodelijke ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie is de hele dag bezig geweest met onderzoek. De bestuurder is aangehouden en zal worden gehoord.

  89 REACTIES

  1. Het verhaal gaat dat de bestuurder een slok op heeft gehad en minstens 140 kilometer heeft gereden. 170, weet een ander. De meiden zijn Marokkaans, weten ze. De bestuurder is een Iraniër, zeggen ze. ’s Middags legt de overbuurvrouw een bloem bij de paal, met een briefje: ‘Ik ken jullie niet, maar ik heb jullie zien liggen. Rust zacht’.
   Allah yarhamhom.

  2. He gti, ik geloof dat je een bril nodig hebt. Die gast is een Iraakse Koerd. Bron volgt! En nog iets voor iedereen die reageren: wij zijn niet degene die moeten oordelen. De enige die dat kan, is Allah SWT. Denk hier goed aan broeders en zusters!!!

  3. Ik ben het eens met de heer Tetouan, wij zijn niet degene die mogen oordelen.
   Ik vind het ook triets om te lezen, de opmerkingen die geplaats zijn door jullie.
   Wellicht kan het te maken met jullie leeftijd. Maar ik vraag me af of de reacties ook zo lachelijk zou zijn als het een naaste van je was geweest, een zus,een tante of een nicht! Er zijn nu 4 kinderen die moeten opgroeien zonder een moeder, men kan daar alleen maar een voorstelling doen wat voor verdriet, gemis en trauma dat zal meebrengen. Een moeder, vader, broer, zus, nicht, neef en ga zo maar doen moet het doen zonder zij, die bij het gezin en famillie hoorde. En dan hebben jullie het hier over zonde van de auto, wie was de Bob. Weet dat het leven onvoorspelbaar en dat de dood een ieder van onze naasten en onzelf zal over komen. En voorbereiding daarvoor is bijna niet mogelijk. Wees niet hoogmoedig en oordeel niet. En doe niet lachelijk om het leven van een ander wat op brute wijze is ontnomen. Ze hadden misschien geen waarde voor jullie maar ook zij zijn Gods kinderen en hebben mensen die van ze houden. Of ze nou van stappen kwamen of Salaat fadjr.

  4. @Rtje

   Elk leven is een leven, maar niet elk leven is even waardevol.

   Als een van die twee dames mijn zus, nicht, tante etc. geweest zou zijn, dan zou ik nu opgelucht zijn, dat ik haar niet meer hoef te zien.

   Het eindoordeel ligt inderdaad bij Allah (swt), maar als mens met enig respect voor de islam, de eigen cultuur, normen en waarden kan ik het toch niet laten om mijn mening hierover te geven.

   Wat betreft de auto, ik vind de bmw 5 serie een mooie auto, dus inderdaad zonde. Ik was er zuiniger mee omgegaan.

  5. @Karim,

   Elk leven is kostbaar en waardevol. Het bewijs hiervoor is dat Allah swt onze geliefde Profeet vzmh niet alleen heeft gezonden tot een bepaalde volk, stam of natie maar hij is in tegenstelling tot de ander voorgaande profeten gezonden tot de gehele mensheid. Als waarschuwer en brenger van verheugde tijden.

   * “Wij hebben jou slechts als verblijder en als waarschuwer voor het gehele mensheid gezonden; maar de meeste mensen begrijpen het niet” (Qor’an, 34:28).

   Lees ook de hadith mbt de mensen van Taïf.

   Lieve broeder wij weten niet welke intentie zich hart van deze zusters bevond enkele minuten/seconde voor de fatale ongeluk.

   De Profeet vrede zij met hem zei:
   “Een man doet zijn hele leven de daden van de mensen van het paradijs
   totdat hij een armlengte verwijdert is van het paradijs en dan eindigt hij
   zijn leven met de daden van de mensen van de hel en betreed de hel.”
   “En een man doet zijn hele leven daden van de mensen van de hel, totdat
   hij een armlengte verwijdert is van de hel en dan eindigt hij zijn leven met
   daden van de mensen van het paradijs en betreed het paradijs.” (Bukhari en
   Muslim).

   Enige wat wij kunnen doen is lering trekken uit dit voorbeeld en onszelf en andere vermanen en terugkeren naar het pad van Allah swt. en dua maken voor deze zusters.

   Allah Yarhamoe

  6. […] de Marokkaanse Zakia (21) en Karima (33) bijeen in een moskee om te rouwen. De twee vrouwen kwamen om het leven doordat een 26-jarige Haagse automobilist afgelopen zondag met extreme snelheid een gruwelijk […]

  7. Is het erg als ik geen dua doe voor deze dames, omdat ik zie dat dit soort meiden (en jongens) onze gemeenschap vergiftigen. Ik weet inderdaad niet wat er omgaat in hun hart, maar ik weet wel dat ze gestorven zijn in een situatie die ik niet graag zou willen herhalen. Onze mensen lijken last te hebben van korte termijn geheugen, daarom is een harde aanpak nodig. Door hadith te geven hier die voor de dames een goed eind zou kunnen implementeren, denk ik dat je dit soort gedrag alleen maar aanmoedigt.

  8. Dit heeft niets te maken aanmoedigen, maar met het oordelen dmv emotie ipv met waarheid. De omstandigheden waaronder deze zusters het leven hebben gelaten is niet bekend. Er is in de tekst niet af te leiden waar ze vandaan komen, wat ze hebben gedaan, behalve dat er ongelovelijk hard gereden word. Dit betekend dat we oordelen dmv vermoedens er is een duidelijke regelgeving mbt het oordelen en veroordelen. Onze religie is er een van waarheid, en niet van vermoedens.

  9. Excuses voor. wie is de Bob.ik had niet moeten schrijven.ik ken die mensen persoonlijk niet.ieder mens heeft eigen lot.mensen maken meer kans op Auto ongelukken. door te hard rijden,drank,bellen,geen rust nemen,onwel onderweg,en niet volgens de regels Auto rijden.dat ongeluk had moeten voorkomen.
   inna lillahi wa inna ilaihi rajiun

  10. De waarheid is dat 2 Marokkaanse “moslim” vrouwen waarvan er een moeder is van 4
   kinderen , midden in de nacht met een man in de auto zaten, waarvan bekend is dat hij noch de man of broer is van een of beide dames.

   Welk voorbeeld geeft dit aan de mensen in onze gemeenschap, als wij zielig gaan lopen doen over deze mensen?

   Onze religie is er ook een van regels en mensen die deze regels met voeten betreden, kunnen van mij kant op weinig sympathie rekenen.

   Je kunt zeggen dat we deze dames niet kennen, niet weten waar ze vandaan kwamen etc. Maar laten wie probeer je voor de gek te houden? Het is duidelijk dat de enige goede plek die rond dat tijdstip open was de moskee is en daar kwamen ze zeker niet vandaan.

   Van Allah (swt) komen we en tot Allah (swt) zullen we terugkeren!

   Laat niemand dit vergeten, jong en oud, man en vrouw, wit en zwart.

  11. Ik ben het met Karim inderdaad eens als we eens naar de verslaggeving gaan kijken. Lang leve het leven, zei Zakia vrijdagavond nog tegen me. We deden een high five en riepen keihard ‘Leven!’De vrouwen zouden van het leven houden zeggen hun vriendinnen en vrouwelijke familieleden. Een moeder van 34 die geen schaamte kent en niet volgens de wetgeving van Allah swt leeft het is haar om voor haar kinderen te zorgen en niet onverantwoordelijk door het leven te gaan en haar man thuis te laten terwijl ze uitgaat. Iedereen weet wat het betekent als je onder invloed overlijd onze Heer geeft ons een pad die we moeten volgen volg je het andere pad dan zal je tot de verliezers behoren. Alleen was het voor hun telaat en moesten ze er pas na de dood in geloven dat je niet lang leeft als Hij dat wilt maar je leeft om hem te aanbidden en na je dood eeuwig in goedsheid te leven.

  12. Sluit me volledig aan, bij Karim en zeker.
   Helder en duidelijk verwoordt.

   Hoop dat weer een les is voor zowel de jongens en als de meiden.
   Dat het leven, niet het leven is wat uit drank, uitgaan bestaat.

   Ik kan ook niet voorstellen, dat een dame van 33jaar nog uit gaat terwijl ze kids heeft. En al hemels niet dat haar “man” ( Pussy in mijn ogen) dit toegelaten heeft.

   En dan nog een uitgaan met een Iraniër , die een slijter bezit en tabak en beletegoed uit deelt aan ho’s.

   Heb medelijden met de ouders van de meiden, maar de meiden in kwestie kunnen me geen reet schelen.

  13. Ik wil niet al te veel zeggen over overledenen. Moge Allaah hen vergeven en Moge Allaah deze dronken Koerd zwaar straffen. Moge Allaah de kinderen van een van die dames sabr geven en moed om hier overheen te komen. Moge Allaah hen de pijn verzachten.

  14. INNA LILLAHI WA INNA LLILLAHI RA9I3OEN.
   VOOR IEDEREEN DIE DIT FILMPJE ZIET,
   IS HET BESTE EEN GOEDE WENS (DO3A )
   VOOR ONZE VERDWAALDE ZUSTERS TE VRAGEN,DAT ALLAH
   BARMHARTIG ZAL ZIJN VOOR HUN EN HUN FAMILIE. AMIEN.
   WE MOGEN NIET OORDELEN .OP WELKE MANIER ZAL ALLAH
   ONZE ZONDEN VERGEVEN OP HET MOMENT DAT WE ONZE LAATSTE ADEM UIT BLAZEN.
   WA SALAM

  15. Wtf , hoe kunnen jullie oordelen?
   Jullie kennen die man niet, die vrouwen niet en weten ook niet wat ze hadden gedaan of gingen doen.

   Wacht gewoon rustig af tot er onderzoek is geweest in plaats van meteen imam te gaan spelen.

  16. Ik ben kennis van de bestuurdr sahand misri. Hij is irakees koerd en flowt vaak of altijd met meisjes. De jongen heeft suikerziekte en als het bloedsuiker 0 wordt dan is het helemal naar de kloote, hij was in de discotheek en hij zag de twee meisjes karima heeft 4 kinderen en zakia, zakia*s oom heeft pizaria nast de slijterij van sahand misri de bestuurder dus ze kennnen elkaar van daar. Hij zag ze dronken en wou ze naar huis brengen, maar ze gingen met hem naar zijn vriend die in rotterdam woont, en dit was oderweg gebeurd, de jongen had niet gedronken zijn bloedsuiker was 0 en hij bleef maar onbewust gas geven- wie gaat nou bmw 5 serie in elkaar klappen?? Denk je dat hij erin gaat rijden als hij dronken is ?? Dit is het hele verhaal en de jongen is weer buiten maar de marokanen chanteren hem en de politie beschermt hem tijdelijk omdat zijn ouders in het buitenland zijn (irak).

  17. Al wou die hun naar hun oom brengen
   of wou die hun neuken
   die kk wijven waren 100% dronken
   en die van 33 is een vieze kk slet gellukkig is die dood
   ik vind het zielig voor die 21 jarige want zij weet niet beter
   maarja als je wilt drinken feesten neuken als zehma muslima ewa ja ga maar lekker doooood

  18. nee zelfs die meisje van 21, in 2013 hoor je alles te weten zelfs kleine kind van 5 jaar weet alles over deze wereld, zij hoorde gewoon bij haar ouders te zijn, ze is half bloedje marokaans/nederlands maar alsnog zij moeten aan de islamitische regels houden en niet hun dochter weg gooien.

  19. Schaamteloos als je sommige teksten
   leest!
   Wat er precies gebeurd is no one knows en verder is het nu tussen hen en Allah swt. Men zou beter moeten weten dan zo over overledenen te praten.

  20. @Nana erg lief van je dat je opkomt voor die Iraniër, maar de dames zijn ook kennissen van mij en zover ik weet is het bullshit wat jij beweert: dat de dames dronken waren. En was jij erbij? En meneertje achterbuurt boeroessss ben benieuwd hoe jij aan je einde komt zegma ik ben heilig ik doe niks verkeerd. Zover ik weet mag je niet oordelen, maar ja, weet je dames en heren die die @karim gelijk geven: bedankt dat jullie jullie hessanes aan de dames willen geven.

  21. @luna

   Het doet de Marokkanen pijn dat onze meisjes/vrouwen op zo een manier aan hun eind komen, op zo een tijdstip met een iranier/koerd of wat dan ook erbij. Hrt is al erg genoeg dat er zoveel van onze jongens/mannen naar de klote zijn.Als de meisjes/vrouwen ook gaan volgen dan is het eind zoek. Wie dit niet begrijpt geeft de vrouw niet de waarde, respect en liefde die ze verdient binnen ons geloof en onze cultuur. Deze vrouwen hebben een of meerdere keuzes gemaakt die fout waren. Dronken of niet dronken doet weinig af aan de situatie. Niet aan het verdriet van de famillie en vrienden, van ons verdriet als gemeenschap en niet aan hwt verdriet van de profeet Mohamed (vzmh) die zich meer dan 1400 jaar geleden al zorgen maakte om zijn ummah.

  22. @karim
   Ik kan best wel meegaan met bepaalde dingen die je zegt, maar zodra jij begint over “ik vind het zonde van de auto” of ” ik doe geen dua voor de meiden” dan zeg ik om mijn beurt: een islamiet is niet iemand die veel waarde hecht aan materialistisch dingen en of zij nou verkeerde keuzes hebben gemaakt of niet dat is niet aan ons om daar over te oordelen. Je zou juist denken, omdat jij de regels van de islam naleeft je juist dua’s voor deze meiden zou willen doen.

  23. achterbuurt boeroessss, je moet schamen kapot.wat zich je.ga maar lekker dood.
   De vroege dood betekend niet dat ze gezakt zijn.het kan dat ze geslaagd zijn.mensen speel geen God. het is tussen hen en Allah swt.
   het is niet alleen meisjes/dames.maar de meeste zijn jongen/heren.die drinken.

  24. @Luna

   Waarom probeer je wat deze meiden gedaan hebben te bagatalliseren?

   Ik ben naar mijn weten niet verplicht om dua te doen voor iemand die overleden is.
   En mensen die onder bepaalde omstandigheden hebben geleefd en vervolgens overlijden hoef je niet eens het dodengebed over te verrichten.

   Wie in het overlijden van deze meiden een waarschuwing en voorbeeld wil zien, moet dat zelf weten. Wie het wil gebruiken om zijn/haar eigen geweten te sussen of dat van een ander dat het allemaal wel meevalt, moet dat ook zelf weten.

   Wat mijzelf betreft, ik ben zeker geen heilige. Ik maak mijn portie fouten elke dag, maar ik probeer niet voor mezelf goed te praten wat ik fout doe. Ik verwacht ook niet van anderen dat ze dat voor mij gaan doen. Ik ben bij mijn volle verstand en maak bewuste keuzes.

  25. @karim
   Ik bagatalliseer niet! ik zeg alleen wie zijn wij om over deze meiden te oordelen en ja natuurlijk sta je in je recht als je geen dua’s voor deze meiden wilt doen. Niks moet! Ik moet me ook niet druk maken over wat anderen zeggen. Ik weet beter en vind het erg jammer en beschamend, dat sommigen geen goed woord over hebben voor deze meiden.

  26. @karim
   Ik bagatalliseer niet! ik zeg alleen wie zijn wij om over deze meiden te oordelen en ja natuurlijk sta je in je recht als je geen dua’s voor deze meiden wilt doen. Niks moet! Ik moet me ook niet druk maken over wat anderen zeggen. Ik weet beter , maar ik vind het alleen erg jammer en beschamend, dat sommigen geen goed woord over hebben voor deze meiden.

  27. @Luna
   Sorry, je heb gelijk. Niks mis mee als een 33 jarige, van marokkaanse komaf, hertrouwd, 4 kinderen en je sterft aan een ongeluk, dronken zes in de ochtend in gezeldschap van een Iranees, kan iedereen overkomen…Voor het slapen, loop ik nog eens m’n hele dag door of ik iets verkeerd heb gedaan.

  28. @protocol
   Je moet mijn woorden niet uit het verband halen. Dronken: was jij erbij ofzo? Je weet helemaal niks over die dames. Je weet alleen wat je gehoord en gelezen hebt en naar aanleiding daarvan passeer jij je mening. Nogmaals erg triest!

  29. @protocol
   Je kan nu wel proberen om mij te dissen, maar ik ga me écht niet verlagen tot jouw niveau. Dat krijg je als je niks intelligentie te vertellen hebt. Ik pas! Ik hou de eer aan mezelf, dat kan ik van sommigen niet zeggen.

  30. Ik heb een beetje staan lezen over de ongeluk, wat heeft plaatsgevonden op kruiskade. Te triest voor woorden. Wat ik hiermee wil zeggen is dat,niet iedereen maar bijna alle marrokkanen naar de klote zijn. Schaam me voor me volk. Vooral de meiden van tegenwoordig. Alles draai om geld. Je moest eens weten wat er allemaal gebeurt. Ik zie het dagelijks voor me voorbij gaan. Vergeten waar ze vandaan komen, kleding is belangrijk, stiekeme gedoe, Geen respect voor de ouders. te veel om op te noemen. Dit gun je eigenlijk niemand, maar mij betreft de ongeluk, ik heb er niet eens 1 procent medelijden mee. Ik heb de 100 procent medelijden met hun ouders. De koran kan je in alle talen verkrijgen. Overal zijn er imams, ik heb zoiets doe er iets mee. want voor dat je het weet is het te laat.

  31. @protocol
   Je kan nu wel proberen om mij te dissen, maar ik ga me écht niet verlagen tot jouw niveau. Dus dit is jouw ding, als je niks meer hebt te vertellen, dan ga je schelden. Helaas voor jou interesseert het mij geen ene moer wat jij zegt! Ik ben een moslima en doe wat ik hoor te doen voor mijn geloof! Ik ben niet heilig, maar Ik weet dat als ik voor Allah swt sta, dat ik mijn mond niet heb gebruikt om mijn medemensen kwaad te doen. Kan jij hetzelfde zeggen? Veel plezier op deze forum, voor mij houdt het hier op. Ik hou de eer aan mezelf, dat kan ik van sommigen niet zeggen.

  32. @berber

   Probleem ligt voor een heeeel groot deel bij de jongens. Als je als man rookt, drinkt, blowt, tot laat in de nacht buiten bent en van alles en nog wat doet wat Allah (swt) verboden heeft, dan heb je sowieso geen recht van spreken tegen je zusje, nichtje, broertje, neefje etc. Want je fucked de boel zelf op en Allah (swt) geeft duidelijk aan in de koran wat halal is en wat haram.

   Als je als jongen er elke dag op uit bent om je eigen zusters te versieren, te gebruiken en vervolgens doodleuk te verlaten of erger, dan moet je er niet raar van opkijken als een ander hetzelfde doet bij jouw zusje, nichtje etc. En op een gegeven moment wordt het normaal.

   Wij oogsten nu wat we zelf gezaaid hebben! En iedereen van ons zal verantwoording af moeten leggen voor Allah (swt). Allah (swt) zal ons veel vragen stellen en je zal niets anders dan de waarheid kunnen stellen. Als de vraag komt hoe je je tijd op aarde hebt besteedt, dan zullen velen van ons zeggen: blowend in de coffeeshop, drinkend op stap, dealend op straat. Stagfirullah!!

   Awma Amazigh, neshin nesegsa igfeneg enieth.

  33. ik vind het triest dat we zo over onze zusters praten niemand maar dan ook niemand heeft het recht om zo te praten over de overledenen, noemen jullie zelf nou echte moslims? bekijk je zelf eens is dit hoe een echte moslim is? en wie ben jij nu om te bepalen wie wel een echte moslim is en wie niet, ik heb veel dingen gezien en meegemaakt, tijden veranderen en ook n zo mensen, indien je iets wilt veranderen doe dat dan op de juiste manier door mensen te leren, en niet door mensen buiten te sluiten, ik ken deze dames niet maar vind het triest hoe iedereen maar over ze praat net als of ze recht voor spreken hebben.

   ik dacht dat islam stond voor vrede, samenhorigheid, dat je iemand niet buiten sluit vanwege een fout, of een andere manier van leven maar dat je hem daar op wijst op een goede manier.

  34. Als badr met hoge snelheid een paal ramt en komt te overlijden, kan hij op evenveel sympathie rekenen van mij als deze twee vrouwen.

   In plaats van selectief te lezen, had je ook mijn eerdere reactie moeten lezen, dan had je gelezen dat ik de oorzaak bij de Marokkaanse man leg.

  35. Moge Allah swt hun zondes vergeven, en ja het klopt dat ze uit waren gegaan in rotterdam, maar deze jonge is zeker geen pooier, hij heeft een slijterij in Den Haag en de oom van zakia heeft toevallig een pizzaria naast slijteri Misri en ik woon boven hun, ik was er bij toen politie Rotterdam het slegte nieuws kwam mededelen. Egt erg.. Inna ilahi wa inna lillahi radji’oen.. Vergeet niet dat de dood heel dicht bij ons is en leef zoals Allah wilt dat. Je leeft.

   Sala alaikoem

  36. @karim.

   Beste Broeder. het klopt wat je zegt, maar de koran is uitgebruid. In surat Al baqarah staat dat Allah s.w.t de mannen het grootste zwak heeft gegeven en dat is de vrouwen. Vervolgens vind ik dat je de mannen niet de schuld kan geven. Een jonge kan geen meid versieren als de meid niet in zijn buurt is. Rotzooi treft Rotzooi. En wat ik begrepen hebb is dat de meid van 30 al getrouwd was en 2 kinderen of drie had, dan denk ik bij mezelf moet je niet thuis zijn bij je kinderen. En dan de groote vraag is wat doe je met iemand anders in de auto en dan nog een koerd. Alles is mektab en deze mensen kwamen absoluut niet uit de moskee in de ochtend. In korte woorden dikke prijs voor je slechte daden.

  37. Allereerst wil ik de ouders kinderen broers en zussen en de rest van de familieleden condoleren. Allah i rahmohom.

   En ik snap echt niet dat hier zoveel onzinteksten staan condoleer de familie ipv van afkraken of ik weet het beter.

   heel veel sterkte voor de familie.

  38. Slechte daden betekent niet slechte gedachtes.
   Wij zijn maar mensen en geen engelen.

   Denk daar maar eens goed over na.

   En kijk ook meer naar jezelf dan naar een ander.

   Assalaam oe alaikoum.

  39. De tering met dit soort wijven, heel hun leven. Doen ze alles wat Allah(swt) heeft verboden, geen ouder of familie die hun hierop aan spreekt.
   En dan moet ik het nu erg gaan vinden, dat deze wijven dood zijn.
   Ik heb het te doen met m’n broeders en zusters in Syrië, Egypte, etc etc.
   Maar de dood van dit soort wijven of de dood onze marokkaanse “gangsters ”
   Laat me echt koud!!

  40. Op die zelfde nacht kwam ik bij een turkse shoarma tent een Marokkaanse en een Marokkaan tegen waarbij de jongen duidelijk ook wat slokken op had en de dame niet aan te zien was hoe ze gekleed was in een kort strak pakje. Toen ik naar huis reed kwam ik een Mercedes tegen met een Mannelijke bestuurder met daarin 3 Marokkaanse meiden , raam was open en zelfs de Parfum lucht kon ik in mijn auto ruiken. Harde Marokkaanse muziek op en iedereen feesten ( Astagfir Allah ) en later die nacht dus dit ongeval.. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken maar 1 ding is zeker rond deze tijd heb je niks te zoeken bij mannen in de auto. Keuzes maak je in het leven en sommige keuzes kunnen je fataal worden. Voor beide vrouwen is het op een hele trieste manier afgelopen.

  41. @ Luna : Vervloekte volk is het waarbij je elke keer meer en meer van zulke praktijken tegen komt en iedereen het maar normaal gaat vinden. Over 10 jaar als onze generatie ouders er niet meer zijn dan zal het misschien wel zoals de turken zijn die maling hebben aan de islam ( in de Ramadan vaak eten en hun eigen islam maken ) Oordelen is niet aan ons , maar we mogen wel praten over de zaken die we om ons heen zien gebeuren die ons zorgen baart.

  42. Weer 2 kanker hoeren weg, laten ze maar 1 voor 1 uitroeien. Kankerhoeren. deze ongeluk was niet eens zo hard, het had erger gemoeten. matrialistischie sletten. Mag ALLAh de ouders saber geven. Maar 1 ding is zeker . Weer 2 hoeren minder.

  43. En wat me helemaal is opgevallen is dat er van die chijnheilige sletten zich hier doen als moslimas en staan te roepen onze zusters. Welke zusters. Noem je dat zusters, mischien moet je vaak lezingen gaan luisteren en kijken. Ongelovige zijn geen zusters.

  44. bah bah voor de mensen die slecht over de doden praten. beledig de doden niet want zij hebben al bereikt wat ze vooruit hebben gestuurd!!! inna ilahi wa inna lilahi raji3oen. ik ken ze allebei persoonlijk ze hadden een hart van goud. super lieve meiden die altijd voor andere klaar stonden. allahhirahmkoem. moge allah jullie graf verruimen en een mooi plekje in het paradijs geven. ik weet zeker dat jullie die krijgen. voor de mensen die hier dingen lopen te speculeren hou aub op jullie zijn er niet bij geweest en jullie kennen ze niet anders hadden jullie zeker anders gesproken. het had je dochter moeder zus nicht kunnen zijn. nobody is perfect!!! Allah swt weet het best laat het oordelen aan Allah swt. en voor de mensen die slecht praten bedankt voor de hasanaath. onthoud goed dat malik lmouth 3 x per dag langs een persoon komt om te kijken of ie je ziel kan meenemen. de dood is het enige zekerheid in ons leven. niemand weet hoe wat en wanneer die zal gaan. en dan zouden jullie ook alleen dua `s willen.

  45. Sallam mahlikoem broeders en zusters,
   Dit heeft me echt niet laten slapen zowel op vakantie in marokko als
   Hier in nederland, ik heb zelf 3 kinderen.. En ik hou zielsveel van ze
   En hun ook van mij, ik ga niet iemand oordelen of ik hem nou wel
   Of niet, maar ik kan me zoo zeer voorstellen dat de kids om hun ma gaan
   Vragen, en dat is iets waar we aan moeten denken. Te triest voor woorden.
   Hun dacht stond geschreven bij de dag van hun geboorte,
   Dat het op deze manier moest gaan ook.
   Alsjeblieft broeders en zusters oordeel niet. Hou je hassanats voor
   Jullie Zelf, wat of hoe dese mensen waren weten we niet
   En hoeven we ook niet te weten, snap best dat spmmige mensen
   Hier van schrikken en vies er tegen aan gaan kijken , maar
   Denk aan de woorden van onze god.(allah) die gezegd
   Heeft alleen ik oordeel!.
   Wassalam mahlikoem

  46. Het is inmiddels al een tijdje geleden gebeurd. Ik was in Marokko toen ik de AD las en dit nieuwsbericht aantrof. Dit ging door merg en been en hield er kippenvel aan over terwijl de zon op z’n warmst was. Ik wil jullie te vragen om voorzichtig te zijn met dergelijke uitspraken, want het kan zijn dat Allah (swt) deze twee overledenen hoger in het vaandel heeft staan dan jij. Just saying.

   Aan al moslimzusters en broeders, laat dit bericht aub een waarschuwing zijn voor zij die zich vertoeven op plekken waar de shytaan de touwtjes in hand heeft. Laat dit aub een waarschuwing zijn voor zij die zich inlaten met niet-mahrams! Laat dit aub een waarschuwing zijn voor zij die hun eer hoog hebben staan! Laat je niet misleiden door dit wereldse vermaak, want dat is allemaal van tijdelijke duur. Laat dit aub een waarschuwing zijn!!!!!!!!!!

  47. Rtje jouw reacties van dat je op de dood haast niet kan voorbereiden klopt niet !!! Op de dood kan je degelijk wel voorbereiden door de salaat op tijd te doen door goed te leven zoals Allah het wilt !!!! Dan bewandel je een safe veilige pad , natuurlijk kan ik me ook zo voorbereiden op de dood door naar nachtclub te gaan hasje roken drugs alcohol unlimited Free sex zo kan ik me dus ook voorbereiden op de dood !!!!! Maar dat is wel een weg vol risico’s want waarschijnlijk gaat Allah dit niet acepteren van mij !!!! Wat je waarschijnlijk bedoelt is de dood kan als een verassing komen !!!! Of je bent ziek en dokter zegt je hebt 4 dagen maximaal kan je ook voorbereiden maar doe goede dingen doe de salaat op tijd en dan heb je al een goeie voorbereiding zodra je leeft ben je al aan het voorbereiden op de dood doe je dingen die Allah wilt dan zit he al op de goede weg een goede voor bereiding op de dood !!!!!

  48. Het gaat er niet om wat voor dood je hebt… Al ben je stervende in een discotheek… Het gaat erom welke daden deze vrouwen allemaal hebben verricht! Dat zij toevallig met een slechte daad uit het leven zijn gestapt zeg helemaal niks over hoe hun karakter in elkaar zat en wat voor goeds zij allemaal wel of niet hebben verricht in dit leven. En dit is waarom ik niet graag met onze volk omha door die bekrompen gedachten. En dat heeft niks met het geloof te maken maar gwn door jullie bekrompen opvoeding. Als jij werkelijk de islam kent uit de grond van je hart dan zou jij nooit blij kunnen zijn met een dode. waarlijk een kleine goede daad wat ze hebben verricht in hun leven kan hun grootste zonden vergeven. hoe kan je blij zijn voor hun dood. En karim jij bent een voorbeeld van iemand die bekrompen omgaat met deze situatie terwijl je ergens ook laat zien dat je intelligent bent en het leven wel een beetje begrijpt ga je er verkeerd mee om. Want alles wat jij zegt in jou tekst begin je goed mee en dan eindig je over deze vrouwen met een slechte woord. Dit is een goede voorbeeld van goede daden waarvan de slechtste het overheerst. Om het nog duidelijker over te brengen. ik heb jou hele tekst gelezen maar het enige wat bij mij is blijven hangen is niet de goedheid van allah swt waarover je schreef maar het slechte wat jij zei over deze meiden. maar daardoor onthoud ik nog wel wat voor goede dingen je hebt gezegd. verder kan ik jou niet plaatsen omdat ik jou daden niet ken en daarom heb ik het recht niet om jou hierop aan te spreken. Wel probeer ik jou uit te leggen hoe het anders kan. En ik wou nog iets kwijt, islam kent geeen nazi waarom is iedereen opeens geschrokken dat het een irakees is. het is ook een van onze broeders ongeacht welke daden ze van de islam volgen. De meeste Marokkanen kunnen goed het slachtoffer spelen tijdens discriminatie in dit land of elders. Maar zodra het over andere gaat met een ander afkomst zijn jullie erger dan hitler astagfirullah. Moge allah swt ons leiden in ons geloof en niet in onze cultuur. a salaam alikoem warahmatoelah baraketoe!

  49. ik weet echt niet hoe oud jullie zijn maar jah als dit jongens geweest waren waren ze stoer en omdat het meiden zijn zijn ze een …. ik ga het niet eens herhalen want jullie doen toch alsof jullie allemaal imaams zijn eerste regel als iemand is komen te overlijden mag je er niet meer over praten voor goede daden niet of voor slechte daden niet maar jah jullie weten alles toch zo goed ( de dag dat je bent geboren is alles al over je geschreven bij god (allah) ook hoe je terug keert seytan is ook door allah naar beneden gestuurd.Dat deze dames uit geweest zijn is nog steeds niet de reden dat ze om het leven zijn gekomen.(Azrail wist allang dat hij deze levens moest ophalen we komen en gaan terug naar allah. Voor hun zat de tijd er op. klaar punt uit.

  50. ini allah gafour rahim ,elke mens die wil beoordelen over wat s gebeurd met karima en zakia is verkeerd allah soubha wata3ala is de enige die weet hoe en wat niet jij of zij of ik we zijn allemaal mensen we maken foute en we doen ook goede dingen ik hoop dat andere het zelfde niet gaan doen en dat onze vrouwen zullen schamen en de mannen ook beste zuster wees niet blij wnr je vreemd gaat of slechte dinge doen en vooral als je iets doet dat je man het niet weet en dat je man jou vetrouwt en denkt dat jij nooit slecht kan zijn dat gaat nooit lang duren soubhallah allah houd van onz allemaal en die dames die omgekomen zijn zijn voorbeeld voor iedereen zodat mensen weten dat trouwen en vreemd gaan is geen grap bij mannen en vrouwen allah wil dat nooit en als je vreemd gaat wrm ben je getrouwd wrm moet je zo leven als een goedkoop aardappel wrm maak je dan kinderen als je zulke dingen doet ik hoop dat vrouwen en mannen elkaar respecteren en niet vreemd gaan of wat dan want wie het slecht doet krijgt ook slecht terug en zo beindigt het

  51. Wauw die zijn zwaar gestraft. Komt ervan als je “Lang leven het leven” zegt en dan een high-five leveeeeeee, want morgen is je niet beloofd. Voor al die dames die goeie dingen doen respect ouwe. Voor al die bitches jullie weten wie jullie zijn.

   greetz from the westside

  52. Ik snap niet wie jullie zijn om te oordelen iedereen boet voor zijn eigen fouten!! En die gasten die de grootste oordeel hebben over ander zijn zelf de ergste al heeft dat meissie 5 kinderen Barry dan wat als zij wilt uítgaan moet dat kunnen en toevallig kenden ik haar en ze drinkt niet!!! En zijn dood mensen waarom dan nog zo slecht praten tfoee daarom haat ik sommige marokkaanse mannen zij doen alles wat niet mag maar daar wordt niks over gezegd!!! Fuck you en let op je eigen kanker leven mafkees!!!!

  53. Voor al de zogenaamde moslims die denken dat zij heilig zijn, maar eigenlijk onwetend en bekrompen en dat zijn grootste problemen in de Marokkaanse gemeenschap: onwetendheid en bekrompenheid.
   Lees deze hadith en gedraag je als een oprechte moslim.
   “Beledig de doden niet, want zij hebben al bereikt wat ze vooruit gestuurd hebben.”
   De Marokkanen klagen jarenlang over Nederlands die oordelen, veroordelen en iedereen over dezelfde kam scheren. Nou moet je bovenstaande berichten lezen van jongetjes die denken dat ze goede moslims zijn omdat ze 5 keer per dag met hun hoofd tegen de grond slaan en onwetend zijn over waar het om gaat en hoe je je medemens moet behandelen en wat doen deze zogenaamde moslims, de doden beledigen. Te zot voor woorden.

  54. Ik hoorde het pas vandaag. Ongeacht welke nationaliteit, welk geloof. Ik geloof in respect voor de mens en niet te oordelen zonder de feiten echt te weten. De man waar over wordt gesproken heeft suikerziekte en zijn familie is zo verdrietig. Die hebben ook niets te maken met dit ongeluk en zijn er ook de dupe van. Ken ze al een tijdje en ik ken hem als een vrolijke lieve jongen die in een klap zijn leven ook verwoest ziet worden. Hij had niet gedronken en vriendelijk als hij is gaf hij ze een lift. Probeer eens om je in te leven, hoe zou het zijn als je je verantwoordelijk voelt voor een stel vrouwen en dan in 1 klap ze zijn overleden en jij er ‘heelhuids’ uit komt? Zoveel aannames, zoals in het engels to assume, to make an ASS out of U and ME. Dat is wat er mis is met deze wereld, het gebrek aan respect, begrip en liefde. Jammer. Het maakt mij niet uit wel geloof of wel ras je hebt, maar wel wat voor een MENS!Deze jongen heeft een van de ergste straffen al, met deze gedachte te moeten leven dat er 2 vrouwen zijn gestorven terwijl hij reed. Sommige mensen worden wijzer naarmate ze ouder worden en sommigen laten zich door de haat die er al is nog meer haat groeien. Ik wens uit de grond van mn hart dat mensen zich beseffen dat liefde veel meer goed maakt in deze wereld dan haat ook al heb je zoveel haat om je heen.

  55. Prachtig die maroc girls.
   2 stuks foetsi door een dronken sijiet die heel even dacht dat hij met 2 maroc girls in dubai reed met een bentley open dak. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha

  56. tin eerste vint ik het erg voor de famillie de moeders van die meisjes schaam je hoe kun je zo iets zegen wat weet jij over islaam alleen god oordeeld wie ben jij zo een mening te zegen kijk eerst naar je zelf en vint je het goed hoe jij leeft zo praten is wel geen goede moslim rodelen noem ik dat zeg gewoon inarahohoen lailahie ilalha vrede met jou broers en zussen leven is te kort

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.