Boek BADR vanaf vandaag in de winkels

badrVanaf vandaag ligt het boek BADR, geschreven door Jens Olde Kalter, in de winkels. BADR is het keiharde en nietsverhullende verhaal over een vechter die over de streep ging. Het is een verhaal over kickboksen, over succes en verlies, over geweld. Een confronterende en opzienbarende biografie van een insider over de ultieme bad boy, zowel binnen als buiten de ring.

Geen vechter was ooit zo geliefd en gehaat tegelijkertijd. Geen vechter klom ooit zo razendsnel op om in één keer heel diep te vallen. Badr Hari is berucht. Een fenomeen. Door kenners wel de meest controversiële vechter ooit genoemd. Vechtlustig van kinds af aan, groeit Badr uit tot een welbespraakte, maar agressieve vechter die zijn krachten niet beperkt tot binnen de ring.

Regelmatig haalt hij het nieuws met opstootjes en gevechten, één keer wordt hij zelfs dood gewaand. Een celebrity die overal wordt gevolgd en die talloze vrouwen om zijn vinger windt. Tot de bom barst. Badr Hari belandt in de gevangenis, wat de grootste nederlaag in zijn carrière betekent.

17 REACTIES

 1. badr is gewoon een prototype marokkaan die helaas de meeste vooroordelen die nederlanders hebben t.o.v. marokkanen bevestigt.
  Hij staat in de picture omdat het een goede vechter is .
  Hoe jammer is het dat hij niet is als bijvoorbeeld een arnold vanderlijde (agressief in de ring en uiterst aimabel daarbuiten. werkelijk een gentleman)
  en helaas zien een hoop marokkaanse ettertjes Badr als hun held.
  Juist zo n bekendheid als badr zou een goed voorbeeld moeten geven.
  Maar goed hij is nog jong misschien komt hij tot inkeer .
  Pak ook bijvoorbeeld een anton geesink helaas overleden hij was zowel sportman als gentleman.

 2. Gewoon een prototype marokkaan. Ha! Ga jij even een paar jaar in de schijnwerper staan en kijken we vanaf de zijkant wat jij wel allemaal wel doet en niet doet. Punt 2 hij is een vechter! Dat weet iedereen. Een punt dat jullie vergeten te melden in de media is dat hij geen genade kent. Dat mist de persoon in groei : Badr Hari. Genade. Hoe vecht je en heb je tegelijk genade in de ring en buiten de ring? Verder niets te klagen, Badr is ook maar een mens, en kom me niet vertellen dat je de perfecte mens bent tegengekomen hier in Nederland. Of de perfecte vechter, want als we allen in de schijnwerpers zaten, en dat zijn we ook in meer of mindere maten (filosofisch he) dan weet iedereen dondersgoed dat ie als mens tekort komt. De mens Badr is in groei, zoals zovelen zoals jij het noemt “ettertjes”. Ik zal je 1 ding zeggen. Ik weet 100% zeker dat ze als volwassenen spijt zullen hebben van hun verleden ettertjes zijnde. En hun kinderen, de volgende generatie het beter doen. Als laatst wil ik zeggen: Is boxen kickboksen wel een humane sport. dat je elkaar bont en blauw slaat tot aan de knock out aan toe, voor wat? voor Geld, Faam en een beker. Dat er een sport van is gemaakt, tja het is spannende entertainment. Aan Badr, leef je leven, verbeter je zelf in de ring en buiten de ring. En laat al die negativiteit niet in je wereld! Succes Bro!

 3. Amsterdammer.

  En hoe komt het dat de andere k1 vechters niet gebeurt?

  Hebben Alistair,sem,Remy,Ernesto En Aerts en al die andere vechters zich ook zo slecht gedragen als badr?

  En ja, Kickboksen is een humane sport, het zijn 2 sportmensen die elkaar vrijwilling ontmoeten in de ring na jaren harde training.
  Net zoals in de hele geschiedenis er al gebokst en geworsteld worden.

  Maar ik snap dat je het begrip 1 tegen 1 niet kent, Eerlijk vechten zit niet in de Marokkaanse cultuur.

 4. Weer zo’n stereotiep, abstrakt en 100% onwaar. Eerlijk vechten zit niet in de Marokkaanse cultuur. Zit niet in de marokkaanse cultuur betekent een 0% geval. En dat is onwaar. Het is gewoon een feit dat Marokkanen merendeels in groepen opereren. Het zij zo. Als groep sta je sterker. En dat doen vele bevolkingsgroepen. Voor elkaar opkomen. Oke dat terzijde. Marokkanen komen uit Marokko waar de wet iets anders is als in Nederland. Ik bijvoorbeeld heb in mijn leven weinig aangiftes gedaan. Als er iets van me gestolen werd loste ik dat zelf op. Wij hebben nog geen aangifte mentaliteit en dat stijgt gestaag. Als een marokkaan wordt gediscrimineerd kan hij aangifte doen, maar nee wij praten het uit. Just an example hoor 🙂 En ik bijvoorbeeld. Ik ben in mekaar geslagen door de politie, alleen al omdat ik gen rijbewijs bij me had, en volgens hun niet onder arrest wilde. het tellen van de politie was 1,2,3 in nog geen 1,5 seconde geteld. En er sprongen 7 agenten op me af. Zal ik hier aangifte van moeten doen? Mishandeling door de politie, eigenlijk wel maar ik schijn geen kans te hebben volgens mijn research op google. Ik heb video-opname van mijn nu scheve losse tand. Mijn bijna uit de kom gedwongen arm is beter, en de blauwe plekken zijn verdwenen. Maar ik zeg je dit, als ik die paar agenten op straat zie. En ze zijn niet in dienst, dan zal ik mijn plan smeden. Ik doe geen aangifte. Ik heb geen kans! Of misschien wel. De video heb ik en de tijd zal het leren. Als laatst: Een humane sport he, alleen al omdat men getraind heeft. Is goed, ik kan nu even niet op andere dingen komen, maar omdat dit een wereldwijd geacepteerde sport is, ga ik hier niet verder op in.
  Beste mensen die nog een reactie willen plaatsen, houd je stereotiepe meniingen voor je. En kom met wat JOU en of anderen is overkomen.
  I’m out, knocked ouT. Tis laat- laterzz

 5. Om deze hele negatieve situatie om Badr in 1 zin samen te voegen: De media is heel sluw. De media maakt je of breekt je. De wereldberoemde en oud wereldkampioen boksen en kickboksen Nordin Ben Salah zei ooit; “Als een Marokkaan een tasje steelt staat dat met dikke letters in de krant, maar als een Marokkaan de wereldtitel boksen wint, wordt daar niets over geschreven”. Allah i Rahmou!!

 6. Amin.

  De media?

  Durf jij als moslim te zeggen dat de media de schuldige is dat Badr mensen invalide slaat?
  Is dat wat de Kuran jou heeft geleerd?

  Is dat wat jij gaat zeggen als je dood gaat en al jouw slechte daden moet gaan verantwoorden?
  Nee Allah, dat was niet mijn schuld, maar dat was de schuld van de media dat ik al die slechte dingen heb gedaan in mijn leven..

  Amin, jij bent echt de domste moslim die ik ooit ben tegen gekomen.

  Als Badr je zusje,broer,vader of je moeder in elkaar slaat, zeg je dan nog steeds dat het niet zijn schuld is, maar die van de media?

 7. Jaba, wat ben jij sluw! Nieuwe termen sinds ik heb gereageerd heb. Media, Moslim, Koran, Allah en de bevolking.
  Media blaast dingen op, en het wachten is wanneer er kranten vol zitten met succesvolle Marokkaanse verhalen. Oke?
  Verder Islam, Christendom, Judaism of ander geloof, accepteert niet dat je iemand (mens, dier of zelfs bepaalde dingen) “invalide” slaat als die jou geen kwaad hebben gedaan.
  Maar ik heb gehoord dat die in mekaar geslagen miljonair iets beledigends zei tegen Badr. Daar moet je ten eerste wel ballen voor hebben. Want dat is Badr. Het is de straat in de Nederlandse staat. En op straat is een wet en in Nederland is een wet. Badr heeft de wet overtreden en dat gebeurt zooooooo vaaaaaaaaak. Dus stop deze nonsens en lees zijn boek als je de mens beter wilt leren kennen. Want toen het goed ging met Badr vond heel Nederland hem geweldig. Nu hij fouten maakt is het just another Marokkaanse etter. Wat krom, Wa Nederland kent 80% etters a brada!! of misschien meer, en ze zijn niet allemaaaal Marokkaans.
  Ik persoonlijk: Als iemand mijn vrouw beledigd, ga ik geen aangifte doen, maar heb ik de neiging die jongen een klap voor z’n kop te geven. En dit zal en blijft vaak gebeuren. Of we praten het uit. Excuses uit het hart en over en uiT! RESPECT heet dat, en dat is wat Badr wil. Beetje respect.
  Mensen die zijn boek lezen, zijn nieuwsgierig naar de boxer van nu, toen en wat hij wil doen. Ik hoop dat hij ook een kant van zijn karakter laat zien. Bijv. waarom hij in woede barst en of vergeven makkelijk voor hem is.
  Deze twee kenmerken spelen in mijn leven en ik denk in vele levens. Dus voor mij een rede zijn boek te lezen en iets op te pikken. Niemand is zonde-vrij! Behalve….

 8. Jaba, ik heb veel geduld en kan soms kwaad worden om principiele gronden. En zie in ieder mens wat moois en wordt scheidziek van iets whats called Media. Waarom bestaat Media? Wat is het doel van Media. Lezers op de hoogte brengen tog? Gewoon wat ik wil zeggen is dat niemand foutloos is. En omdat so called beroemdheden vaak in de kranten staan, zij het zwaarst worden getroffen bij slecht weer, en het best worden beloond bij goed weer. Wa mensen, wil er iemand nog beroemd worden? En zo ja? Denk je het te gaan redden? Ik denk het niet. Niemand is zonde-vrij.

 9. Amsterdammer.

  Ok even samenvatten wat je zegt.

  Als je beroemd bent dan mag je gewoon iedereen invalide schoppen omdat je daarna de schuld aan de media kunt geven.

  En vervolgens word je als held gehuldigd voor 700 000 mensen op een festival in Marokko en bedankt je met een vlag om je nek de koning.

  Er is echt iets heel erg mis als mensen dit soort geweld verheerlijken en in plaats van meeleven met slachtoffers juist de beul huldigen.

 10. De meeste vechters komen uit een milieu waar criminaliteit en geweld normaal zijn. Je ziet nooit een zoon van een minister of een topman van shell bij K1, dexe zetten hun kind op korfbal of hockey.

  Nu ben ik niet gecharmeerd van Badr, maar ik ben er van overtuigd dat hij al die negatieve aandacht krijgt, omdat hij Marokkaans is. Daarnaast is het moeilijk om jezelf te beheersen als je van niets hebben naar heel veel hebben gaat en er is niemand die je kan afremmen.

 11. Het is geen excuses verzinnen Jaba.
  Meerdere bekende Nederlandse vechters zijn afkomstig uit families of van woonwagenkampen, waarvan iedereen dat ze in allerlei louche handeltjes zitten. Maar veeeel interessanter is dat Badr mogelijk ruzie zou hebben gehad met Afrojack. Is er dan echt niks interessanters gebeurd de afgelopen week? Waarom krijgt Badr zoveel aandacht, die gozer heeft al tijden geen wedstrijd meer gevochten. Zijn laatste pot was tegen die kleine Turk, waarvan hij op zijn flikker kreeg. Wij Marokkanen zijn voer voor het klootjesvolk en de media speelt daar goed op in.

 12. Hahaha Jaba, ik praat over de mens in het algemeen. Jij praat steeds over Badr zijn fouten. Jij kan die niet begrijpen. Waarom niet? Heb jij nooit gevochten voor je principes met vuist? Zo nee, dan kan jij niet meepraten maar alleen veroordelen. Zoja, dan weet je dat ieder mens zijn keus heeft hoe hij incidenten aanpakt. De een schopt, slaat, de ander vloekt openbaarlijk of in het geheim en de ander doet het verbaal. Ik probeerde, en probeer nog steeds een cultuur te beschrijven. Onze Marokkaanse cultuur en de Nederlandse cultuur. En ik zeg niet dat we het goed doen. Integendeel, wij leren van Nederlanders elke dag, in onze omstandigheden, hetzij werk, school, sport etc. Dit is algemeen gesproken. Als we over een specifiek geval gaan praten : Badr. Hij zit nogmaals fout volgens de Nederlandse wet. Dat geeft elke mens toe. Slaan of doden mogen we niet, alleen uit zelfverdediging volgens de wet. Tog? Nou, in zijn optiek verdigde hij de eervan zijn vriendin, of zijn eer. Hoe zou jij het aanpakken als iemand jouw vrouw bijv een hoer noemde. Geef daar eens antwoord op. En wat vind jij dat Badr dient te doen? Straf uitzitten? Ik ben het daar mee eens. Een boete is volgens de wet ook op zijn plaats. Maar wat mij als mens beweegt, is wat doet Badr er zelf aan? Maybe gedrag therapie en/of omgaan met agressie op straat en gelegenheden. Dat is mijn menselijke mening die ik hier in Nederland heb geleerd als Nederlandse staatsburger. Wat is jouw mening, en kom niet elke keer die dooie praatjes vertellen dat wij zijn gedrag goedpraten en dergelijke want jij slaat de spijker steeds mis en geeft iedereen, sommigen elke marokkaan op zijn kop. Ettertjes zeid men. Kom op tog? Wees eens humaan, Niemamnd is zonde vrij en iedereen heeft enigzijns een therapie nodig, vind ik (Filosofisch oogpunt) Nog maals wat Badr heeft gedaan is verkeerd. En alstublieft hoeveel mishandelingen vinden er wel niet plaats in Nederland op een dag. In een jaar. In 10 jaar. Die kennen we allemaal niet, alleen de buren weten beter, Maar nu Badr in de Media staat, zit er een stempel op zijn kop. Eigen schuld. Mijn mening als conclusie : Wie beroemd wil worden en positief wil blijven dient een goede therapeut te vinden al is het je partner, je familie en of je vrienden. Iedereen maakt fouten. iedereen. Zoals deze Arkan SDG boven. Waar heeft hij het nou over? Lol, Arkan de grapjas. Humor waardeer ik, maaaar Ik heb niet kunnen lachen, want jij slaat geen spijkers met hamer, jij slaat spijkers met je platte achterhoofd 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.