Abercrombie & Fitch koopt proces af voor 71.000 dollar

Discriminatie door winkelketen Abercrombie & FitchOm een pijnlijk proces te vermijden, gaat Abercrombie & Fitch (A&F) haar strenge kledingbeleid voor haar medewerkers aanpassen. Het kledingwinkel doet dit na een schikking te hebben getroffen met twee moslima’s die de keten beschuldigden van discriminatie.

De feiten dateren van enkele jaren terug. In 2011 werd Hani Khan na vier maanden ontslagen omdat ze haar hoofddoek niet wilde afdoen in de winkel. Een jaar eerder was ene Halla Banafa bij een sollicitatie geweigerd omwille van haar hoofddoek. Beide zaken werden voor de rechter gebracht.

Het Amerikaanse modemerk wilde voor de rechter gaan bewijzen dat een werkneemster met een hoofddoek de verkoopcijfers laat dalen. Maar zag er toch van af. A&F betaalt nu beide dames 71.000 dollar (ruim 50.000 euro) en past ook zijn controversiële ‘look policy’ aan, zodat moslima’s voortaan wél hun hoofddoek mogen dragen. (Bron/ lees verder: Thepostonline.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.