Minder Nederlandse moslims naar Mekka door crisis

KaabaDoor de economische crisis loopt de verkoop van islamitische bedevaartsreizen in Nederland sterk terug. Het aantal boekingen voor de zogeheten hadj naar Mekka is vergeleken met vorig jaar bijna gehalveerd. Dat schrijft dagblad Trouw.

De ambassade van Saoedie-Arabië verdeelt jaarlijks 5000 visa onder de 16 geregistreerde reisbureaus in Nederland. Die bieden all-inclusive reizen vanaf 3500 euro aan. Sommige reisbureaus blijven met de helft van de visa zitten. De bedevaart valt dit jaar halverwege oktober.

Naast de crisis heeft de plotselinge teruggang ook te maken met grootschalige bouwprojecten in Mekka. Door de slechte toegankelijkheid tijdens de werkzaamheden krijgen Nederlandse reisbureau’s dit jaar minder visa uit Saoedi-Arabië.

Spirit 24 heeft vandaag een nieuwsitem gemaakt over de teruglopende verkoop van hadj-reizen dit jaar:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.