Een schaap uitkiezen voor Ied al-Adha

Ied al-Adha, ook wel het Slachtfeest, het Offerfeest, of het grote feest genoemd, begint dit jaar waarschijnlijk op 15 oktober. Het feest duurt drie dagen.

Heel veel moslims zijn nu al volop bezig met de voorbereidingen voor het feest. In eerste instantie met het uitkiezen van een schaap.

Gisteravond was het mijn beurt. Dit jaar wilde ik het anders. Ik wilde niet weer aan een tussenpersoon doorgeven om een schaap voor mij te reserveren. Ik wilde mijn schaap zelf uitkiezen. Dus ben ik gisteren met een vriend gereden naar een boerderij in de buurt van Alkmaar. Hier hebben we uit een groep van 20 a 30 schapen ieder een schaap mogen uitkiezen.

Hier wat foto’s:
Schapen_ groep beweegt

Schapen_ groep van achteren

Schapen_ groep zijkant

Schapen_ groep

Schapen_ kop dichtbij

Iedereen alvast een Eid Mubarak.

Rachid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.