Politie mocht vrouw niet dwingen hoofddoek af te doen

moslimaDe politie in Dordrecht heeft ten onrechte een moslima op straat verzocht haar hoofddoek af te doen in het bijzijn van mannen. Dat oordeelt de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeije, volgens het Algemeen Dagblad.

De vrouw had eerder een klacht ingediend bij de politie maar kreeg geen gehoor. Voor de vrouw was het zo beschamend en vernederend dat ze zich hierdoor niet liet stoppen en wendde zich daarom tot de ombudsman.

“Vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging een hoofddoek dragen en gedwongen worden in aanwezigheid van mannen hun hoofddoek af te doen, ervaren dit als bijzonder vernederend,” stelt de ombudsman. Volgens hem komt het fenomeen helaas vaak voor in Nederland. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad)

10 REACTIES

  1. Joost, gooi het maar lekker uit jongen, je zit vol met haat…gooi het lekker uit en ga weer verder lekker slapen. Het is echt tijd dat je wakker wordt. heb je misschien zelf dit land gekocht om uit te maken wie hier mag blijven of niet? Zowle jij als ik en de groepen waar je het over hebt, hebben het recht om hier te zijn. Als dat goed in je doorgedrongen is kunnen we kijken hoe we het gaan regelen dat iedereen een goed leven kan hebben in dit land. Maar zolang je haat over jou laat heersen zul je nooit gelukkig leven. De keus is aan jou. Dat er een vrouw is lastig gevallen en de daders opgepakt en gestraft moeten worden in aan de politie en wetgevende macht. blijkbaar werkt deze wet niet bij bepaalde mensen, voer dan een strenger wet in, handen afhakken of zo 😉

  2. Rachid denk je echt dat deze mensen het recht hebben hier te blijven? als je met ze 6e een vrouw wat jij noemt lastig valt wat al genoeg over jou eigen grenzen zegt. moet je dat een keer in marroko zelf doen kan je lachen. waarom moeten wij onze wetten aanpassen voor wat hun doen? mensen die hier te gast zijn hebben zich aan te passen aan ons wat wij ook doen als we naar het buitenland gaan als je dit niet kan ga je weg, kan je dit wel mag je blijven.

  3. Dat is pas een ombudsmad, iemand die opkomt voor de rechten vand e mens en niet zoals de twee heren/dames boven, Joost en Jack die het leuk vinden om de rechten van andere in de samenleving te krenken! Ga zo door Alex! Joost en Jack weg met deze haatzaaiers!

  4. Joost zegt ‘onze’ ombudsman en bedoelt daarmee uit de rest van zijn tekst te destilleren iets heel anders met ons dan wat het woord in deze context betekent. Het is namelijk daadwerkelijk – onze – ombudsman, dat wil zeggen die van – alle – Nederlandse staatsburgers en ‘ons’ in een zelfs meer inclusieve zin iedereen die te maken heeft met de Nederlandse Overheid. Maar je moet bij deze bemiddelende instantie (het is geen persoon hoor) burger zijn om een klacht te kunnen indienen.

  5. Het dragen van een hoofddoek staat voor moslima’s in het teken van respect. O mijn god, wat zijn er dan toch duizenden valse moslima’s die werkelijk alles verkeerd doen wat Gaod / Allah verboden heeft. Het merendeel van de (vooral Marokkaanse) vrouwen zijn o zo schijnheilig dat een niet hoofddoek dragende vrouw voor velen meer aanzien heeft dan een met een hoofddoek. Verder begin ik de toename van moslims in dit land ook een beetje eng te vinden.

  6. Ja jongens het gaat weer eens over de Islam en ik zie mijn land genoten de Hollanders er gelijk van smullen,een agent die buiten zijn boekjes te werk gaat nou dat geeft een zeker gevoel….

  7. Frans een politie agent gaat zijn boekje te buiten maar hoe vaak gaat het Marokkaans tuig zijn boekje niet te buiten ? Ben jij bekend met de laffe aanval van zes Marokkaanse terroristen op een Hollandse vrouw in Haarlem ?

  8. Rubi,zoals je inmiddels al weet is dat allemaal gelogen en een agent is anders dan een burger de agenten zijn er juist omdat mensen eenmaal gekke dingen doen,een agent moet zich aan de werk code houden en als ze toch buiten het boekje willen werken moeten ze dat bij marokkanen doen die crimineel zijn en niet een vrouwelijke burger die daar helemaal niets mee te maken heeft is in mijn ogen laf. een buregr lastig vallen als agent dan ben je gewoon een lafaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.