Regeling voor hoofddoek versoepeld in Turkije

De Turkse premier Recep Tayyip ErdoganVanaf deze week mogen Turkse vrouwen in overheidsdienst weer een hoofddoek dragen. Daarvoor heeft de regering van premier Erdogan een aantal hervormingsplannen ingevoerd. Zo meldt de Turkse staatscourant, volgens SpitsNieuws.

De hoofddoek was bijna 90 jaar lang verboden in publieke functies, waardoor maar weinig Turkse vrouwen een overheidsfunctie hadden. De nieuwe regels gelden overigens niet voor vrouwen die werken bij het gerecht of bij het leger.

De hervormingsplannen voor het dragen van de hoofddoek stonden al lang op het programma van de AKP, de islamitische partij van Erdogan. (Bron/ lees verder: SpitsNieuws)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.