Brazilianen verlaten christendom voor de islam

Moslims in BrazilieBrazilië staat bekend om de schaars geklede dames, kleurrijke optochten en vele stranden. Het is niet echt bepaald het land waar je gesluierde moslima’s zou verwachten. De realiteit is echter anders.

Veel Brazilianen kiezen steeds vaker voor de islam, ondanks hun christelijke omgeving.

Zo ook Omar. Die voor zijn bekering door het leven ging als katholieke priester maar zich meer aangetrokken voelde tot de islam:

10 REACTIES

 1. Het komt op mij nooit erg sterk over dat geparadeer met verse bekeerlingen moet ik zeggen. Dat met die pvv-er die in Saoedie Arabië als een circusaap werd geshowd vond ik nog wel het grappigste tot nu toe, maar ook dat kwam een beetje wanhopig over op mij.

  Maar islamitische bekeerdrift is nou niet bepaald het meest dringende probleem in Brazilië. Ik geloof dat het WK zelf voor al meer problemen zorgt.

 2. @Arkan
  Je bent het wel erg vaak eens met me de laatste tijd. Wil je na je bekering een andere naam nemen of houd je deze gewoon?

  @prutser
  Pas maar op dat je na deze uitspraak niet als naief wordt bestempeld! De islam staat ten slotte overal op de loer.

 3. Karim, een bekering, zal er niet inzitten voor mij, er zal nergens een God bestaan die mij zou willen hebben, en de Duivel wil geen concurrentie!

 4. @Karim, zou het niet kunnen dat het gewoon een carnavalsstunt is, een moslimgroep, met kinderkussende imams, geschifte moellahs, en totaal ontspoorde moefti’s, dat is pas echt canavalesk!

 5. Dit soort bekeeringen gebeuren wereldwijd.
  En vooral in christelijke landen,de Islam zal wel iets moois hebben dat het het zoveel mensen aantrekt.Het is wel het enigste geloof die beledigd wordt en zwart gemaakt wordt.
  Ik zou haast denken dat in de islam de waarheid in zit en de duivel wil de waarheid verbergen en doet er alles voor om dat te bereiken.

 6. @Frans
  Het feit dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot de islam is omdat men graag wil onderzoeken of de islam nou werkelijk wreed is , uiteindelijk komen ze er achter dat het een vredige godsdienst is .Natuurlijk heb je van die fundamentalisten , maar die hebben ergens de boodschap verkeerd opgepikt. De islam is niet gekomen als een totalitaire godsdienst die iedereen met dwang probeert te bekeren integendeel. er staat zelfs in de Koran dat er geen dwang is in de godsdienst dus dat je men niet moet dwingen om te geloven , dat is je eigen keus. Bovendien staat ook in de Koran dat de duivel heeft gezworen om zoveel mogelijk mensen van het goede pad te doen dwalen tot de dag der opstanding wat 50.000 jaar zal duren.P

 7. Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot islam voor dezelfde reden als sommigen zich aangetrokken voelen tot christelijk fundamentalisme en dat is opname in een gesloten groep. Je ziet daarom ook dat bekeerlingen over het algemeen zich willen bewijzen en gauw extremer in zowel overtuiging als uiterlijke kenmerken (een vlasbaard en en te korte broek voor de mannen en vormloze tenten met twee hoofddoeken over elkaar voor de vrouwen) gaan worden. Al gauw gaan ze ook andere moslims vertellen dat ze niet strikt genoeg in de leer zijn. Het is veel zeldzamer dat bekeerlingen zich aangetrokken voelen tot meer liberale en meer openstaande vormen van bijv. Islam.
  En dan toch nog even over Brazilië, het percentage moslims is nog lager (de helft ongeveer) dan het percentage Jehova’s Getuigen, oftewel ongeveer 0,15% en daarvan is, naar schatting van de islamitische vertegenwoordiging zelf, minder dan de helft ook echt actief. De andere helft slechts nominaal.
  Ter vergelijking het aantal mensen dat zich in Brazilië als atheïst laat registreren (in sterk religieuze landen geeft men liever toch een religie op ook al gelooft men niet) is ongeveer 8%. Dus da’s 1 moslim (gelovig + nominaal) op 50 atheïsten, 410 Rooms Katholieken en 140 Protestanten.
  Het komt me dus niet gek voor dat er nog zo’n 50.000 jaar nodig is vooraleer een substantieel deel van de Brazilianen moslim is. Dan moet het tempo wel drastisch omhoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.