De middeleeuwse Berberse verstevigde stad Aït-Ben-Haddou

Ouarzazate
Een prachtige foto van de middeleeuwse Berberse verstevigde stad Aït-Ben-Haddou in de Marokkaanse regio Souss-Massa-Draâ langs de rivier de Ouarzazate.

De stad is bekend vanwege de schitterende kasba’s die op een heuvel zijn gebouwd. Deze zijn door middel van leembouw opgetrokken en worden samen de Ksar genoemd. De kasba’s zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen. Het is hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur.

De stad heeft zo’n 750 inwoners die tegenwoordig in moderne huizen in een wijk aan de andere kant van de rivier wonen, maar nog steeds wonen er negen families binnen de ksar. De stad trekt jaarlijks zo’n 25.000 toeristen.

Photo credit: Jean & Nathalie via photopin cc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.