Stille tocht voor verdronken Chakir

PolitieEr liepen vrijdagmiddag ongeveer 150 mensen mee in de stille tocht voor de 19-jarige Chakir Belahcen.

De Marokkaanse jongen werd afgelopen week dood gevonden in Haarlem. Daar was hij vorige week gesprongen in het water toen hij op de vlucht was voor de politie, nadat hij met een 19-jarige vriend in een huis had ingebroken. Zijn handlanger sprong ook in het water, maar kon eruit gevist worden door de politie. Het lichaam van de vermiste Chakir kon pas na een paar dagen gevonden worden in het water.

,,Hij verdiende een pak op zijn donder, maar zeker niet de dood. Chakir was een verlegen maar doodgoeie jongen”, zegt een aangeslagen vriend in het Haarlems Dagblad.

19 REACTIES

 1. dit zijn de consequenties, heel triest ik hoop dat de jongens die hier vandaag de dag nog steeds mee bezig zijn een voorbeeld nemen aan deze jongen door niet zo te blijven of te worden, het is je leven niet waard ik had liever gezien dat het een wake up tocht was.

 2. Dit is toch de wereld op zijn kop! Nog nooit gehoord van een bevolkingsgroep die zijn boeven eert en/of herdenkt. De enige prestatie die deze jongen heeft geleverd in zijn leven is Marokkanen in Nederland is nog een slechtere naam bezorgen. Nou sorry hoor, zo’n iemand verdient het niet herdacht te worden. Sneu voor de ouders, maar dit de bitere werkelijkheid.

 3. Zal ik je even wakker maken hier in Nederland worden criminelen geƫerd, ze krijgen een baan waar ze veel geld mee verdienen, er wordt een boek over ze geschreven en een film over ze gemaakt. Ze mogen zelfs bij college tour aan schuiven, dus ik weet niet waar je het over hebt.

  Waar het om gaat, als Marokkaan hebben we onze cultuur en normen en waarden, maar nl wilt dat je integreert oftewel hetzelfde worden. Vroeger wanneer een vader zijn kind ging corrigeren op de marokkaanse manier werd de vader opgepakt door de politie ipv het kind die iets gedaan had. Want dat werd kindermishandeling genoemd. Nu hebben de ouders hun hadden ervan af getrokken en het systeem mag het oplossen. Ik wil niet zeggen dat dat goed is, maar dit is wel het resultaat. Democratisch land zonder normen en waarden of eer besef. Zwarte piet is het belangrijkst , kijk maar.

 4. Allah je ra7hmo, maar risico van het vak. Had ook kunnen zijn dat tijdens het inbreken de man/vrouw des huizes het dodelijk slachtoffer geweest zou zijn. Heb medelijden met z’n ouders en familie.

 5. Zomaar.

  quote: Nu hebben de ouders hun hadden ervan af getrokken en het systeem mag het oplossen.

  En daar gaat het dus verkeerd.
  Als je als ouder stopt om je kinderen op te voeden.

  En dan kun je wel zeggen dat het het probleem van het systeem word, Maar uiteindelijk word het het probleem van het kind omdat het geen eerlijke kans meer krijgt.

  De evolutie is niet gebaseerd op koppigheid, maar op aanpassing vermogen.

 6. Absoluut geen medelijden met deze crimineel.Wie niet op een eerlijke manier in zijn levensonderhoud kan voorzien, komt ook op een oneerlijke manier aan het eind van zijn leven. Daarom is het houden van een nachtwake te veel eer voor deze ordinaire crimineel, hoe erg ook het noodlot is geweest. Ik las ergens in een reactie dat Ned. een democratisch land zonder waarden en normen is en dat Zwarte Piet veel belangrijker is. Wat de laatste opmerking met het onderwerp te maken heeft ontgaat mij. Maar laten we blij wezen dat we in een land leven zonder waarden en normen (wat absoluut niet het geval is). Natuurlijk kent dit land waarden en normen alleen zijn die niet hetzelfde als de Marokkaanse waarden en normen, waar ik op mijn beurt weer blij om ben dat die geen deel van mijn leven uitmaken. En veel Marokkaanse ouders zijn vroeger ook zelf met justitie in aanraking geweest. Moet van hen dan een corrigerende tik verwacht worden ?

 7. Ik heb vooral medelijden met de persoon bij wie ingebroken is. Laat dit een voorbeeld zijn voor deze draaideur – kruimeldieven. Een stille tocht voor zo iemand vind ik overdreven. Ik zou als ouder eerder excuses aanbieden bij de mensen bij wie ingebroken is.

  Ik vraag me alleen af met watvoor houding je bij Allah zult staan.

  Hoe dan ook Allah I rahmo.

 8. Beste nabil,

  Wat ik bedoel met dat zwarte piet belangrijker is, is dat er een groot probleem is met dit soort jongens, deze is dan overleden, maar er zijn nog heel veel van dit soort crimineeltjes die nog wel leven en ipv dat we ons druk maken om dit soort jochies wordt er meer aandacht gegeven aan zwarte piet. Hoe zouden we in onze samenleving verandering kunnen brengen dat dit soort jongens wat van hun Leven kunnen maken en daarbij het beste uit de verschillende culturen halen, en normen en waarden.

 9. Zomaar.

  Dus als ik het goed begrijp vind je dat wij onze samenleving moeten veranderen zodat zij iets wat van hun leven gaan maken?

  Is het juist niet de essentie van het leven dat de mensen die zich goed kunnen aanpassen aan veranderingen slagen, en degene die dat niet kunnen niet slagen?

 10. @Zomaar: dank je voor uitleg. Vaak hoor ik dat de Nederland opgebouwd is door gastarbeiders (ook Marokkanen). Dat dit deels waar is zal ik niet ontkennen. Wat mij dan zo opvalt is waarom men niet in staat is om het eigen land op te bouwen, per slot van rekening is kennis aanwezig. Nu de middelen nog. Of zou dat het struikelblok zijn ? Veel criminelen hebben (hoe pijnlijk het ook is om dit te moeten constateren) vaak een Noord-Afrikaans achtergrond. De overheid heeft veel ondernomen om die criminelen op het rechte pad te krijgen. Tevergeefs

 11. Omgekeerde wereld, straks gaat de heler de dief nog dagvaarden, voor het niet leveren van de gestolen waar! In ieder geval weer een stuk schorem minder! Maar hopen dat die mensen, waar zij hebben ingebroken, niet teveel schade hebben geleden!

 12. Ik begrijp deze broeders niet, ze zitten in Nederland, ze krijgen alle kansen van de wereld, je ziet zoveel Marokkanen, die aan sport doen zoals voetbal, en boxen, en zangers, en rappers, en ook cabaretiers, tal van mogelijkheden en kansen, en toch en toch zie je hen inbreken, en stelen en dealen, …

 13. Het gesprek verzandt in subgesprekken. Wat mij opvalt is dat vrijwel niemand stil staat bij de mensen bij wie inbroken is..
  Dit klinkt misschien bot, maar deze inmiddels overleden kruimeldief moet vooral de schuld bij zich zelf zoeken.

 14. Ik begrijp het niet, het leven is mooi, life is good, geniet van je leven, op een halale wijze, doe iets in je leven, deze mensen die de misdaad weg kiezen, hebben dit geproeft, hebben dit een keertje gedaan en zijn er mee weggekomen, ze dachten dat het zo zal blijven tot ze gepakt werden, ze wisten niet dat al wordt je 40 jaar niet gepakt, je zal sowieso gepakt worden en dan zal je boeten voor die 40 jaar, dus je wordt gepakt met terugwerkende kracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.