Qatarese stadion wordt bespot

Al Wakrah Stadium in Qatar - designed by AECOM in association with Zaha Hadid ArchitectsHet Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar begint pas over acht jaar. Toch hebben de organisatoren in het Arabische land de bouwtekeningen van een aantal stadions nu al bekend gemaakt. Het hoogtechnologisch ontwerp van het Al Wakrah stadion heeft echter niet zo veel indruk weten te maken.

Het was de bedoeling van de architect om de vorm van een dhow, een traditioneel Arabisch schip, na te bouwen, maar in de ogen van veel mensen lijkt het meer op een vrouwelijk geslachtsdeel.

AECOM Technology Corporation zette zaterdag een korte video van het nieuwe stadion online, en kort daarop werd het ontwerp op internet bespot. Verschillende weblogs schreven erover en zelfs de gerespecteerde Britse krant The Guardian besteedde aandacht aan het ontwerp.

Kijk en oordeel zelf:

3 REACTIES

  1. Het komt mij voor als een hartstikke mooie vorm en ik snap niet wat er op tegen is om vrouwelijke genitaliĆ«n in bouwwerken weer te geven. Men heeft er kennelijk niks op tegen om overal fallussen op te richten en daar wordt ook niet mee gespot. De Arabische wereld is daarin ook zeker niet ondervertegenwoordigd. De grootste betonnen piemel is opgericht in Dubai en terwijl de Chinezen proberen iets te compenseren wordt de grootste leuter ter wereld wordt opgericht in Jeddah, met een soort van wrat erop waar je uit kan kijken over een rode zee…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.