Uitreiking El Hizjra literatuurprijs 2013

HizjraVoor de 21ste keer wordt de El Hizjra literatuurprijs uitgereikt aan twee jonge veelbelovende schrijftalenten. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond met literatuur, theater en muziek. Jij kan hierbij aanwezig zijn.

Kleurrijke jonge schrijvers konden tot begin november hun korte verhaal of proza indienen bij El Hizjra. De komende tijd buigt een vier koppige jury zich over de zware taak uit de vele inzendingen de finalisten te nomineren.

Op 29 november worden de finalisten na een spannende finale ronde bekendgemaakt. De finalisten mogen tijdens deze feestelijke een deel van hun inzending voordragen. De jury trekt zich daarna terug en maakt om 21:25 uur de twee winnaars bekend. In het verleden hebben onder meer Monique Samuel, Abdelkader Benali, Murat Isik de El Hizjra literatuurprijs in ontvangst mogen nemen.

De presentatie is dit jaar in handen van Naeeda Aurangzeb, presentator van De Halve Maan. De Amsterdamse jazz-zangeres Samira Dainan brengt samen met Jan Wouter Oostenrijk het ritme van Noord Afrika en de melodieën uit de Oriënt ten gehore. Khadija Massaoudi geeft een korte voorstelling waarin ze de aanwezigen meeneemt naar het theater van ‘t woord. Zangeres Karima el Filali brengt met haar prachtige stem een Ode aan Oum Kalthoum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.