Oost-Afrikaanse landen willen één munt

158

De Oost-Afrikaanse Gemeenschap (OAG)De vijf landen van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (OAG) werken aan een gezamenlijke munt, zoals de euro in Europa. De staatshoofden van Kenia, Tanzania, Oeganda, Rwanda en Burundi tekenden zaterdag daartoe een verklaring waarmee ze de basis leggen voor een monetaire unie.

Dat heeft de huidige voorzitter van de OAG, de Keniase president Uhuru Kenyatta, na de vergadering gezegd, meldt dagblad De Telegraaf.

Met het verdrag willen deze Oost-Afrikaanse landen binnen tien jaar een gezamenlijke munt invoeren. Eerder hebben de vijf landen al een douane-unie opgericht in 2005 en sinds 2010 hebben ze een gemeenschappelijke markt. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.