Kussend koppel krijgt waarschuwing [video]

Kussend stel uit Nador krijgt waarschuwingDe Marokkaanse tieners uit Nador die kussend op een foto op Facebook hebben gestaan, zijn vrijdag vrijgesproken. Het gerecht laat het bij een waarschuwing. Ook de vriend die de foto heeft gemaakt is vrijgesproken.

De jongen (15) en z’n vriendin (14) werden in oktober in de stad Nador gearresteerd toen een krant de Facebookfoto publiceerde. De drie zaten een week vast, waarna de rechter besloot dat ze hun proces thuis mochten afwachten.

Het proces tegen de drie ontketende een storm van protest in Marokko en in de rest van de wereld. Diverse mensenrechtenorganisaties eisten vrijlating. (Bron/ lees verder: de NOS)

Video:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.