Thuiszorgorganisatie huurt familie clienten in

ThuiszorgOp advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een cliëntenstop opgelegd aan de thuiszorgorganisatie Zorg Labyed in Brunssum. De Marokkaanse zorgorganisatie blijkt familieleden van cliënten als medewerker in te huren voor verzorgende en verpleegkundige handelingen, terwijl geen van hen een diploma in de zorg had. Zo meldt de website Medicalfacts.nl.

In juni bracht IGZ een onverwacht bezoek aan Zorg Labyed. Toen bleek dat familieleden van cliënten medicijnen, zoals insuline, toedienden zonder dat zij daarvoor waren opgeleid.

De IGZ eiste verbeteringen, maar die kwamen er niet, zo bleek toen de IGZ een paar maanden later weer onverwacht langsging. Onopgeleide medewerkers en familieleden gaven nog steeds zorg en de administratie was niet in orde. Zorg Labyed moet nu binnen drie weken stoppen met persoonlijke verzorging en de betreffende cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder. (Bron/ lees verder: Medicalfacts.nl en zorgvisie.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.