Kinderbijslag naar Marokko mag niet worden verlaagd

Marokkaanse kinderenDe kinderbijslag voor kinderen in o.a. Marokko mag niet verlaagd worden. Dat bepaalde de Amsterdamse rechtbank vrijdag. Sinds een jaar wordt de hoogte van de bijslag bij uitbetaling buiten de Europese Unie aangepast aan de koopkracht in het ontvangende land. Dit is het zogeheten woonlandbeginsel. Zo is de kinderbijslag voor een kind dat in Marokko, Egypte of Turkije woont 60 procent van het Nederlandse niveau.

Veel ouders waren het niet eens met deze korting. Het gaat om een gevarieerde reeks, van ouders en kinderen die in Turkije wonen, tot ouders die in Nederland wonen en de kinderen in Turkije, Marokko of Egypte. De rechter stelde hen vrijdag in het gelijk, schrijft De Volkskrant.

De rechtbank stelt vast dat het verdrag met Marokko bepaalt dat de kinderbijslag niet kan worden verlaagd of ingetrokken op grond van het feit dat het kind in Marokko woont. Op grond hiervan houden de ouders, of ze nu in Marokko of Nederland wonen, de even hoge kinderbijslag als in Nederland. Lees verder in De Volkskrant.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.