DOCU: “Mijn vader, de expat”

expat - gastarbeiderWaarom zou je een mooi land als Marokko verlaten? Voor het geld, luidt vaak het antwoord. Filmmaker en journalist Abdelkarim El-Fassi heeft een documentaire gemaakt over de marokkaanse expat.

In zijn documentaire ‘Mijn vader, de expat’ gaat Abdelkarim het gesprek aan met zijn vader om zo een portret te creëeren van de Marokkaanse Nederlander.

Abdelkarim interviewt zijn vader Ali over het heden en de toekomst. Nu Ali niet langer gast noch arbeider is, passeren alledaagse levensvragen de revue. Wel of niet emigreren? Hoe is Ali’s band met Nederland en zijn kinderen. Hoe gaat hij om met zijn suikerziekte? Wat zijn zijn dromen en angsten?

Op 16 februari gaat ‘Mijn vader, de expat’ in een uitverkochte zaal in première.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.