“Elke vorm van kritiek in Egypte is terroristische daad”

Egyptische vrouwenHet is de Nederlandse journaliste Rena Netjes gelukt om uit Egypte te vluchten. Ze is er aangeklaagd voor “het verlenen van hulp aan de Moslimbroederschap”, die sinds eind december als een terroristische organisatie wordt gezien door de militaire regering. Net als vele andere journalisten werd zij ook gezien als een terrorist.

Egypte is volgens RTL Nieuws correspondend Roel Geeraedts dan ook hard op weg om de revolutie van 2011 volledig ongedaan te maken. “Egypte is op de weg terug naar een dictatuur zoals onder oud-president Mubarak,” zegt Geeraedts op RTL Nieuws. “Het Egyptische regime schaart zowat iedere vorm van kritiek onder de noemer terrorisme.”

Vorige week woensdag berichtte de nationale aanklager in Egypte dat zich onder de twintig aangeklaagde Al Jazeera English-journalisten naast 16 Egyptenaren, een Australiƫr en twee Britten ook een Nederlandse bevond. Allemaal werden ze beschuldigd van terrorisme waardoor ze jarenlang in een beruchte gevangenis kunnen belanden. Bron/ lees verder: BRN Nieuws en RTL Nieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.