Tiener geportretteerd als een Hollandse meester(es)

Tiener op schilderijHet portret is ruim twee bij twee meter en gemaakt door de Bredase kunstenares Cécile Verwaaijen. Zij borduurde het portret van het Marokkaanse meisje Aya.

Het geheel stelt een Nederlands Marokkaans meisje voor in een Nederlands decor. “Het toppunt van integratie, als Marokkanen ook in onze kunstgeschiedenis opduiken”, zegt de kunstenares op OmroepBrabant.nl.

Het enorme borduurwerk is indrukwekkend en roept veel gedachten op. Wie dit werk van Cécile Verwaaijen wil zien, kan nu terecht op de Art Rotterdam 2014; daar wordt het werk voor het eerst gepresenteerd. (Bron/ lees verder: OmroepBrabant.nl, Cecileverwaaijen.nl en DeRotterdam.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.