Marokkaans Belgische vrouwen krijgen vroeger borstkanker

Vrouw ziekenhuisBorstkankerpatiëntes van Marokkaanse afkomst in België krijgen gemiddeld tien jaar jonger te maken met borstkanker. Ook hebben zij te maken met agressievere tumoren. Dat blijkt uit onderzoek van universitair Erasmusziekenhuis in Brussel, schrijft dagblad Le Soir.

Onder de 441 onderzochte borstkankerpatiëntes bleken de Marokkaanse of Arabische vrouwen een stuk jonger. De patiëntes van Marokkaanse of Arabische origine waren gemiddeld 49 jaar oud, terwijl de anderen gemiddeld 60 jaar oud zijn.

In België kunnen vrouwen tussen de 50 nen 69 jaar gratis een borstkankerscreening laten uitvoeren. Uit het onderzoek blijkt dat dat voor veel vrouwen van Marokkaanse afkomst te laat komt, aangezien zij veel jonger te maken krijgen met tumoren. (Bron/ lees verder: Le Soir)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.