Benzakour wint E. du Perronprijs met roman Yemma

MOHAMMED BENZAKOURDe E. du Perronprijs 2013 is gewonnen door Mohammed Benzakour. Dat heeft de jury van de cultuurprijs zaterdag bekendgemaakt tijdens het Tilburgse literatuurfestival TiLT. De Marokkaans Nederlandse schrijver krijgt de prijs voor zijn roman Yemma. Dat meldt het NRC.

Mohammed Benzakour voert ons met ‘Yemma‘ (De Geus, Breda, 2013) volgens de jury binnen in de verstilde wereld van het verzorgingshuis. Na een herseninfarct belandt zijn analfabete moeder hier; verward, verlamd en zonder spraakvermogen. Benzakour maakt ons in intieme korte hoofdstukjes deelgenoot van zijn eigen verwarring en verlamming bij het aanzien van de pogingen van zijn moeder om leven en waardigheid te behouden. In rake beelden wordt een zorgwereld geschetst die nog niet op de hoogte lijkt te zijn gebracht van de culturele diversiteit in Nederland.

De uitreiking vindt plaats op 27 maart bij het brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) in Tilburg. (Bron/ lees verder: NRC Handelsblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.