Premier spreekt bange kinderen toe: je hoeft echt niet weg

Wilders en RuttePremier Rutte heeft een interview gegeven aan het Jeugdjournaal, waarin hij Nederlandse kinderen van alle achtergronden gerust wil stellen. De premier benaderde zelf de redactie van het programma, omdat hij kinderen gerust wil stellen n.a.v. de discriminerende uitspraken van Wilders. Dat meldt de Nos.

Rutte zag in een eerdere editie van het Jeugdjournaal hoe het Marokkaanse meisje Hind zich zorgen maakte over de ‘minder minder’ scanderende PVV-aanhang.

Wat Wilders ook roept, kinderen in Nederland hoeven niet bang te zijn dat ze zomaar worden uitgezet, is de boodschap van Rutte. De premier heeft gisteren ook een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. (Bron/ lees verder: Nos.nl)

UPDATE:
PVV-leider Wilders heeft weinig goede woorden over voor het optreden van premier Rutte bij het NOS Jeugdjournaal. Rutte benaderde vandaag de redactie met de vraag of ze hem wilde interviewen. Hij wilde kinderen geruststellen door te zeggen dat ze niet bang hoeven te zijn dat ze zomaar worden uitgezet. “Walgelijk dat Rutte politiek bedrijft over de rug van kinderen!”, twittert Wilders in reactie op het interview.

5 REACTIES

 1. VVD die zich sterk maakt tegen uitzetten van kinderen. Dat is een hele ommekeer.

  Even terug naar enorm lang geleden: 12 maart 2013:
  “De VVD gaat met flinke tegenzin akkoord met een regeling waardoor asielzoekende kinderen en andere leden van hun gezin in Nederland kunnen blijven als ze hier ‘geworteld’ zijn . VVD’er Malik Azmani zei dinsdag in de Tweede Kamer „geen warme gevoelens” te hebben bij dit kinderpardon. Maar de liberalen hebben er in het regeerkkoord met de PvdA mee ingestemd „en wij zijn goed voor onze handtekening”. Volgens Azmani bevatte het regeerakkoord over migratie bovendien voldoende pluspunten voor zijn partij.” – Telegraaf.
  **
  Ook heel lang geleden in november 2013:
  “Door valse beloftes en het kinderpardon keren steeds minder uitgezette asielzoekers terug naar huis. De VVD wil dat de politie een hogere prioriteit geeft aan de uitvoering van het vreemdelingenbeleid. Dat zei VVD-Kamerlid Malik Azmani woensdag tijdens de begrotingsbehandeling van Justitie. ~Volgens het Kamerlid zorgen maatregelen als het kinderpardon ervoor dat illegalen ‘hoop en verwachtingen’ houden en langer blijven doorprocederen. Omdat ook de politie niet actief wordt ingezet om vreemdelingen uit te zetten, blijven de terugkeercijfers dalen. Dat moet volgens de VVD veranderen.” – Elsevier.
  **
  Als Wilders dergelijke radicale veranderingen bij de VVD teweeg kan brengen dan hebben misschien zelfs nog meer kinderen dan alleen de kinderen die Rutte toesprak in Wilders een beschermheilige. Tenzij natuurlijk Wilders gelijk heeft en Rutte slechts politiek bedreef en er eigenlijk helemaal niets veranderd is.

 2. Goed gedaan Rutte . En nu die bedrijven die discrimineren hard aanpakken , en dan stem ik ook op VVD . Eeeeeeeeeem ……. Helaas sprookjes bestaan niet.
  Er zit duidelijk een adertje onder het gras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.