Saoedische grootmoefti vebiedt ‘islamitische superhelden’

The 99De hoogste geestelijke van Saoedi-Arabië, de grootmoefti Al-Sheikh, heeft een fatwa uitgesproken tegen de stripfiguren The 99. Dat meldt Radio1.

De bedenker Naif Al-Mutawa werd verrast door de fatwa en het frustreert hem enigszins. De Koeweitse psycholoog zegt: “ik doe er alles aan om het volgens het boekje te doen. Investeringen lopen via een Saoedische bank, nieuwe ideeën bespreekt ik met een sharia-raad. En dan nu dit.” De bedenker wil snel in gesprek met de moefti’s om de serie op Saoedische tv te kunnen laten zien.

De serie gaat over 99 Arabische helden die elk met een eigen superkracht strijden tegen het kwaad. (Bron/ lees verder: Radio1.nl)

2 REACTIES

  1. Niks aan te doen. Die moefti is vast gewaar geworden van iemand die plezier beleefd heeft aan het lezen van comics. Straks gaan ze denken dat lezen niet vervelend hoeft te zijn en wie raakt daarna nog een Koran aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.