Inwoners Marokko varen mee op Gay Pride

48

Gay PrideDit jaar vaart voor het eerst een Marokkaanse boot mee tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Reden voor het Amsterdamse stadsbestuur om een homo delegatie uit Marokko te vragen mee te varen. Dat meldt onder meer AT5.

Vermoedelijk minstens drie van hen komen naar de Gay Pride, zo bleek na een bezoek van locoburgemeester Freek Ossel aan het koninkrijk. Een van de personen die meevaart is de 23-jarige Rayan, die in Marokko woont en een hoofdrol speelt in de documentaire ‘I am Gay And Muslim’.

Ieder jaar nodigt Amsterdam internationale groepen uit om mee te varen. Vorig jaar waren dat groepen uit Kiev en een jaar eerder kwamen ze uit Sint-Petersburg. (Bron/ lees verder: AT5)

14 REACTIES

 1. Het is niet Marokkanen die beledigd worden, maar de achterlijke homofobie van homofobe Marokkanen dat uit de wereld dient te verdwijnen. Dat dit anno 2014 nog steeds moet omdat homofobie welig tiert is wat de echte belediging is – en niet alleen voor Marokkanen.

 2. Nee het is ruzie zoeken werk bezoek is werk bezoek moet je geen h9m9s uitnodigen dit gaat lijden tot ophef en dat hopen die homos ook krijgen ze meteen asiel

 3. Het zijn de Marokkanen die ervoor zorgen dat ze zo gehaat worden. Waarom kunnen Turken, Surinamers, Indonesiers, Italianen en Spanjaarden zich wel gedragen maar overal waar Marokkanen te vinden zijn, is ook rotzooi te vinden ? Marokkanen zijn zelf de bron van hun ellende. Te lang heeft het nederlands volk zich rustig gehouden en nu is de grens bereikt. Hoe jammer het ook is, maar ik voorspel dat het voor veel marokkanen het er niet beter op zal worden.

 4. Ik heb wel eens gelezen dat de eerste generatie Marokkanen voor het grootste gedeelte uit het Rif gebergte kwam. Het was grotendeels tuig en onderontwikkeld volk en de Marokkaanse overheid zag zijn kans schoon om dat volk te lozen richting Nederland. De Nederlandse overheid trapte er met open ogen in.

  Dat verklaart wellicht voor een gedeelte waarom zoveel van die nazaten van de eerste generatie Marokkanen hier ontsporen. Dat word via de genen dorgegeven.

  Vandaar ook zoveel van die onder ontwikkelde reacties als het om homosexualiteit gaat en het nog steeds niet accepteren, laat staan respecteren van het recht om homo/lesbisch te zijn door de nazaten uit het Rif gebergte.

 5. Problematisch Peter, de helft van Nederlandse trouwe zondagse kerkgangers (of die tenminste eens per week gaan) is homofoob, volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. Terwijl van de Nederlanders als totaal 9 op de 10 geen aversie koestert tegen homoseksualiteit. Dus nog altijd 1 dwaas op iedere 10 kaaskoppen op dit onderwerp alleen. Ook als je naar de VS kijkt waar bij dit soort zaken alles altijd veel duidelijker in beeld is, zie je een duidelijke correlatie tussen religiositeit en homofobie. En dat is ook niet verwonderlijk als je de Bijbel er op naslaat.
  **
  Je zou vermoeden dat tenzij religie via de genen wordt doorgegeven, wat theologisch ernstig problematisch is en strijdig met christelijke en islamitische fundamenten, homofobie geen genetische oorzaak kan worden toegeschreven, maar een aangeleerd denkbeeld is dat daarom ook weer afgeleerd kan worden.
  **
  Trouwens, Magrabi4ever, de menselijke seksualiteit laat zich niet zo gemakkelijk indelen in hetero’s en homo’s en ook het bijvoegen van een extra categorie als biseksueel doet de realiteit geweld aan. Biseksuele mannen vallen ook op dames. Het is in werkelijkheid een (gepunctueerd) continuum waarin individuen een bepaalde plek innemen, dat in ieder geval grotendeels in de baarmoeder bij de ontwikkeling van de embryonale hersenen al komt vast te liggen. Wat ‘normaal’ genoemd kan worden is dan een kwestie van interpretatie, want deel van datzelfde continuum.

 6. Mensen in hun waarde laten is prima, begrijpen waarom je überhaupt niet in de positie bent om mensen in hun waarde te laten is beter. Je bent niet grootmoedig als je dat doet, maar vanzelfsprekend. Als je vervolgens aangeeft erop te vertrouwen dat Allah hen later zelf wel te grazen zal nemen, dan heb je iets fundamenteel verkeerd begrepen.

 7. Stomme Prutser.

  En dat is dan weet het punt dat er van jou verwacht dat je de ander dan weer in zijn waarde laat.

  En als je dat zo vanzelfsprekend vind, waarom doe je het zelf dan eigenlijk niet in plaats van jezelf als alleswetende op te stellen?

  Dat is namelijk een vorm van misplaatste arrogantie.

  Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik nog veel moet leren, dat ik het ook wel eens fout heb.

  Ik neem zelfs niet eens de moeite om mensen in hun waarde te laten als ik denk dat ze schadelijk zijn voor andere mensen.

  Maar ik geef zonder problemen toe dat ik maar een mens ben met alle slechte menselijke eigenschappen die daarbij komen kijken.

  Maar ik heb dan ook geen behoefte aan een God/Allah om me voor in te houden.

 8. Beste Jaba, als voor jou “mensen in hun waarde laten” betekent ze niet serieus nemen en ze laten raaskallen zolang ze zich maar enigszins acceptabel gedragen dan is dat een ander idee dan ik ervan heb. Juist mensen die voor rede vatbaar zijn moet je met rede benaderen.
  **
  Dat ik arrogant ben is onomstreden. Ik ben ook bij tijd en wijle een klootzak en zeer ongemakkelijk in de omgang. Ik ben beslist niet gezellig, bot, totaal niet sociaal ingesteld, en het kan voorkomen dat ik gewoon bij je wegloop als je gelul me niet interesseert. Daarin geef ik je allemaal volledig gelijk. Maar ik weet niet alles. En dan toch tik ik wel eens wat in een tekstvakje op internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.