Fatah en Hamas willen Palestijnse eenheidsregering

De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de leider van de islamitische beweging Hamas, Khaled MeshaalHamas en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) van president Mahmoud Abbas hebben afgesproken om binnen vijf weken zich te verzoenen. Dat maakten beide organisaties bekend op een persconferentie, meldt het NRC.

Het idee is om een regering van nationale eenheid te vormen en verkiezingen te organiseren voor het einde van het jaar.

De Israëlische bezetter is niet blij met het nieuws. Kort na de aankondiging van de Palestijnen heeft de Israëlische luchtmacht een bombardement op de dichtbevolkte Gazastrook uitgevoerd. Daarbij zijn zes gewonden gevallen. (Bron/ lees verder: het NRC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.