Egyptische gevangenen gaan in hongerstaking

Mursi met Egyptische legerleidingOngeveer 17.000 gevangenen zijn in Egypte in hongerstaking gegaan. Met hun actie protesteren ze tegen hun omstandigheden in de gevangenis en de manier waarop hun rechten massaal worden geschonden. Dat meldt de Moslimbroederschap van het weekend, volgens De Telegraaf.

Volgens de broederschap, die door de Egyptische regering als terroristische organisatie is bestempeld, worden leden gevangenen genomen en “zonder enige rechtvaardiging vastgehouden”. Daarnaast worden zij herhaaldelijk “verschrikkelijk gemarteld”.

De Egyptische president Mohamed Morsi werd vorige zomer afgezet in een militaire coup die de Egyptische generaal Al-Sisi leidde. Sindsdien wordt de broederschap zwaar onderdrukt en worden leden opgejaagd. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.