Ibn Ghaldoun krijgt weer islamitische naam

De scholengemeenschap Ibn GhaldounDe islamitische middelbare school De Opperd, het voormalige Ibn Ghaldoun college, krijgt een nieuwe islamitische naam. Per 1 augustus heet de school het Avicenna College.

Dat heeft directeur Richard Troost van de school gezegd in een interview met NU.nl.

De school wordt vernoemd naar Avicenna (Ibn Sina), een islamitische wetenschapper die leefde in de 10e en 11e eeuw. De school heeft volgens de directeur nog altijd moeite om nieuwe leerlingen aan te trekken. (Bron/ lees verder: NU.nl)

9 REACTIES

 1. De naam Ibn Sina bewijst veel te veel eer voor het schorem van de Ibn Ghaldoun. De school die op grote schaal gefraudeerd heeft, subsidiegelden niet voor studiedoeleinden gebruikte maar juist om pelgrimstochten naar Mekka te betalen. En wie nog het durft in zijn mond over een islamitische school maakt zichzelf belachelijk. Het beste is om het voorbeeld van Frankrijk te volgen waar Isl. scholen onder toezicht van de overheid gesteld zijn. In Marokko is het bestaan van Isl. scholen ondenkbaar. Waraom dan hier wel ? Rachid het mag minder minder …… 🙂

 2. @Henk 100% PVV’er: u moet wel een onderscheid maken tussen de sjoemelende directieleden van de school en leerlingen die niets met de onregelmatigheden binnen de school te maken heeft.

 3. Teringkop hier en teringkop daar en bla bla nog steeds weinig beschaving. Begrijp je nu waarom marokjes in Duindorp niet welkom zijn ? Het zal nog erger worden want overal zullen marokjes met een harde schop onder hun kont eruit getrapt worden. Nederland wordt eindelijk wakker.

 4. Henk. inderdaad, wordt wakker sukkels. Moslims nemen jullie land over. Jullie moeten opkomen voor jullie land e sukkels. Indien jullie naar ons land Marokko waren gekomen hadden we jullie allang eruit geschopt. Sukkels dat jullie zijn zeg. Jullie laten Marokkaansen alles doen met jullie omdat jullie mietjes zijn en niet durven op te komen voor jullie land. Eikels.

 5. Rachid; moslims Nederland overnemen ? Ik denk dat er genoeg politici zijn die daar een stokje voor zullen steken want het geloof dat jij belijdt staat gelijk aan achterlijkheid. Daarvan ben jij het bewijs. Wat zou ik, als mens, in een land als Marokko te zoeken hebben ? In jouw land kookt men op kamelenpoep, vader doet het met zoontje en zusje en schaapje. En een wij laten niet alles door marokjes doen want jullie zijn lui en parasiteert te veel. Daarom ook worden (jammer vind ik het) moslimas mishandeld.
  Kijk maar naar dit bericht.
  Ik weet niet of dit bericht waar is het kan ook verzonnen zijn omdat jullie marokjes graag zielig en slachtoffer zijn.
  De Fransen hebben jullie goed aangepakt.
  Ernstig, zorgelijk en onaanvaardbaar. Zo noemde minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dinsdag in de Tweede Kamer de recente mishandeling van een gesluierde vrouw in Eindhoven. Twee mannen zouden haar nikab hebben afgetrokken en haar hebben geslagen. Er is terecht commotie over, vindt de bewindsman.
  Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) is ongerust over geweld tegen Marokkanen en moslims. Volgens Opstelten gaat het om incidenten, maar toch worden er ‘verdiepende’ studies verricht naar moslimdiscriminatie. In augustus vallen er resultaten te verwachten.

 6. ga naar de islamitische school Yunus Emre in Den Haag. Daar wordt fraude gepleegd door de directeur die zichzelf als bestuur ziet. Hij heeft 3 ja-knikkers geregeld die hij zijn loopjongens noemt. tot nu toe vier villa´s gebouwd in Marokko in Larache in Noorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.