‘Marokkaanse ouders zien angst kind vaak niet’

Marokkaanse oudersMarokkaans Nederlandse ouders merken het piekeren van hun kinderen minder snel op dan autochtone Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van sociale wetenschapper Esmée Verhulp, die binnenkort promoveert aan de Universiteit Utrecht, meldt de Volkskrant.

Volgens Verhulp is dit één van de redenen waarom Marokkaans-Nederlandse jongeren ondervertegenwoordigd zijn in de geestelijke gezondheidszorg, maar wel oververtegenwoordigd zijn in de forensische psychiatrie, waar strafrechtelijk veroordeelden terechtkomen.

Uit het onderzoek blijkt dat ook Surinaamse en Turkse ouders minder vaak dan Nederlandse ouders zien dat hun kind emotionele problemen heeft. Deze jongeren ontvangen daarom eveneens minder professionele hulp . (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

3 REACTIES

 1. Politie op zoek naar overvaller

  DEN BOSCH –
  De politie heeft uw hulp nodig bij de jacht op Mohamed Faghlal. Deze 24-jarige man wordt gezocht in verband met zijn vermeende betrokkenheid bij enkele misdrijven.
  De 24-jarige Faghlal is zeer gevaarlijk. Hij zou door heel het land betrokken zijn geweest bij gewelddadige overvallen en ripdeals. Faghlal is vuurwapengevaarlijk.
  Mohamed Faghlal is 1,75 meter lang, heeft zwart krullend haar en heeft een vadsig, dik postuur. Hij spreekt Nederlands met een Brabants accent en Arabisch.
  De politie drukt u op het hart niet zelf actie te ondernemen als u Faghlal ziet. Bel direct met de politie op nummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. U kunt met tips ook contact opnemen met het team Criminele Inlichtingen: 079 -345 8999.

  ach gotspe zielige baardaap. De politie weet dat hij vuurwapengevaarlijk is dus ga ik ervan uit dat de politie hem eerst neerschiet en hem dan pas arresteert. Eigen veiligheid gaat voor die van mootje vraagt om loodje

 2. Zit volgens mij gewoon in de koeltoer.
  Aan emoties van kinderen hebben de meeste marokkaanse ouders geen boodschap .
  Regel 1 Luisteren en respect naar ouders.
  Bij overtreding regel 1 krijgt het kind er met de splipper van langs .
  Kijk maar eens bij de moskee als papa achmed daar met zijn zoons verschijnt.
  Bontkraagjes addergebroed van het zuiverste soort gedragen zich in de nabijheid van papa achmed als voorbeeldige verlegen welopgevoede tieners. Papa achmed heeft hen vooraf goed ingepeperd dat de boys zich goed gedragen dit komt voort uit angst van papa achmed dat hij afgerekend wordt in de plaatselijke marokkaanse gemeenschap op het eventuele wangedrag van zijn zoons.
  Want er wordt wat afgeroddeld tussen de marokkanen onderling dat wil je niet weten.

  Het je al gehoord van youssef hij heeft een nederlandse vriendin, hassan doet niet mee aan de rammadan, fatima doet haar hoofddoek wel eens af en gebruikt lippenstift, aischa stond laatst met een nederlandse jongen te praten . Schande schande schande.
  Dat papa achmed van zijn in drugs handelende zoons
  een mooie auto heeft gekregen , dat papa achmed wel eens vreemd gaat er een wijffie bij heeft in marocco is allemaal geen probleem en wordt gewoon doodgezwegen.Dat papa achmed een mekkareisje maakt gefinancierd met drugsgeld van zijn zoons is ook geen probleem Die achmed kijk toch eens wat een gelovige man zo wordt er gesproken.
  Zo werkt dat in de marokkaanse koeltoer
  Dat moet ik dan weer wel zeggen van mocrojeugd respect voor de ouders is er wel degelijk.
  Het is ook not done om over emoties te praten binnen het marokkaans gezin. duurt gewoon nog ff een paar generaties .Helaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.