Marokkanen doen beroep op Saudi-Arabië n.a.v. boycot

saMarokkanen in Nederland doen een dringend beroep op Saudi-Arabië om geen handelsboycot tegen Nederland in stellen. In een brief aan de ambassade in Den Haag vragen onder meer het Landelijk Beraad Marokkanen en de Marokkaanse Ouderen Bond maandag om van sancties af te zien.

,,Als moslims kunnen we ons volledig vinden in uw afschuw over de uitlatingen van deze islamracist”, zo staat in de brief. ,,We schuwen geen enkel democratisch middel om de ziekelijke opvattingen van deze figuur te bestrijden.” De organisaties benadrukken dat ze eerder ook al alles in het werk hebben gesteld om Wilders ,,vanwege zijn racistische uitspraken over de Marokkaanse gemeenschap voor de rechter te brengen”.

Een handelsboycot zou de Nederlandse economie schade toebrengen en Nederlandse belangen zijn onze belangen, aldus de Marokkaanse organisaties.

24 REACTIES

 1. Mij is niks gevraagd door deze organisaties. Ik zeg boycotten! Het gezegde wie niet wil luisteren, moet maar voelen is in deze situatie perfect van toepassing.

 2. De Saud’s bedrijven symboolpolitiek voor binnenlandse politieke doeleinden. Ze willen de aandacht van zichzelf afleiden door zich op te werpen als beschermers van islam. Dat gaat erin als koek bij moslims, dat weten de Saud’s maar al te goed. Op die truc hebben ze patent.
  Wilders is gewoon een gelegenheid die aangegrepen wordt, omdat dit de minste politieke en economische consequenties voor Saoedie-Arabië zelf heeft. Wat Marokkaanse praatclubs in Nederland te kakelen hebben zal de Saud’s echt aan hun kriebelende reet roesten. Die hebben het over dingen wat helemaal geen rol in de berekening speelt.

 3. Mij hebben ze ook niet gevraagd.
  Kan en klare onzin.
  Ik zeg boycotten maar.
  Mijn waardering voor Saudië Arabië zal met de minuten stijgen indien ze bij hun besluit blijven.
  Ik vind het een goed signaal.
  Wie niet wil luisteren, moet het voelen in zijn portemonee.
  Het gaat vast om miljardencontracten.

 4. Stomme Prutser.
  Wat wil Nederland? Je denkt altijd over een vermogen te beschikken om politiek van een Islamitisch land te kunnen analyseren alleen reikt je kennis niet verder dan het incestdorpje waar jij woont.

  Probeer eerst maar eens het knullige mickey mouse politief van dit land te begrijpen alvorens je te verdiepen in landen waar je het achtergrond, monarchie, historie niet van weet.

 5. Alle islamitische landen moeten het voorbeeld van Saudi Arabie volgen. Wie de islam godsdienst beledigt en niet respecteert moet je helemaal geen handel mee drijven. wie het wel doet is een hypocriet! De groeten uit Cairo.

 6. De politiek van een islamitisch land is niet veel anders dan van normaal land , Aziz. Het vereist enkel nog een extra dosis cynisme en twee flinke kippertrucks vol verachting .

 7. @ mustapha
  Of je bent scholier dan wordt je gefinancierd door de nederlandse regering een land waar een hoop moslimbeledigers wonen (beledigen is voor een moslim kritisch uitlaten over islam, de waarheid over islam vertellen, demanvrouw ongelijkheid aan de kaak stellen enz enz )
  Of je hebt een baan of je bent zelfstandig ondernemer dan betaalt het bedrijf belasting in een land waar moslimbeledigers wonen
  Of je hebt een uitkering je wordt dan gefinancierd door oa geld belastinggeld van moslimbeledigers
  Of je hebt aow ook deze wordt deels gefinancierd door oa moslimbeledigers.
  Je schrijft groeten uit cairo of je woont er of je bent er op vakantie
  Laat egypte inderdaad ballen tonen en verbiedt alle niet moslims net als in mekka de toegang.
  Mijn zege heb je .

  wie is er nu hypocriet

  Lees nu weer de laatste berichten over allochtonen. (gros is moslim)
  De allochtoon heeft eerder een burnout dan een niet allochtoon.
  M.a.w Het aantal allochtonen dat werkt is procentueel al veel kleiner dan het aantal autochtonen. Hebben ze eenmaal een baan vallen ze gemiddeld nog veel sneller uit .
  Alleen mag je dit weer niet zo benoemen want dan is dit weer discriminatie.

  Ik word daar zo moe van dat je dingen niet mag benoemen.
  Te gek voor woorden.
  uit onderzoek test, ervaring ,metingen is gemiddeld gebleken dat bv de toyota het meest betrouwbaar is en de renault nog al eens te maken heeft met storingen.
  Stel dat je dat niet kenbaar mag maken omdat dat
  niet netjes is tov renault is toch te gek voor woorden.?
  Transparant is tegenwoordig het grote modewoord behalve wanneer het over bevolkingsgroepen gaat want dan is het stigmatiserend.

  Maar als er bijvoorbeeld wordt gezegd : moslims zorgen in de regel beter voor hun bejaarden dan niet moslims (is gewoon zo ben ik het mee eens )
  dan mag het wel gezegd worden want dat is positief Dat niet moslims eigenlijk te kakke worden gezet vanwege het slechter verzorgen van opa en oma dat geeft niks moet je kunnen zeggen want dat is de waarheid.

 8. @ banu hilali,
  Klopt Banu en dan vind ik ook nog eens geen troost in 1 of ander geloof.Echt kut voor mij

  Misschien kan jij een keertje extra op de knietjes en aan allah vragen of hij de ongelovige jackholland eens wat geluk kan sturen.

 9. Dat de Saudi’s symboolpolitiek bedrijven is niks nieuws, want iedereen bedrijft symboolpolitiek.

  Alleen als ze dit doorzetten, zou het mij heel erg blij maken. Want de hersenloze aanhangers van de PvV wanen zich onaantastbaar en denken dat Nederland het prima alleen af kan in de wereld. En net zoals alle mensen kun je ook Nederlanders het best raken in hun portemonnee.

  Verder heb ik geen enkel respect voor de Arabieren, omdat als je het mij vraagt het de grootste huichelaars zijn die de eer hebben om op deze aardkloot rond te mogen lopen.

 10. @ banu

  Ik hoop in mijn volgende leven wel terug te komen als marokkaan

  Als ik die jongens in mijn stad zie denk ik vaak wat doe ik toch fout?

  Om een uur of 11 uit bed (ik 7 uur)
  Om 1 uur op terras ontbijt (ik boterhammetje thuis)
  niet werken ( ik wel)
  uitkering (ik niet)
  Geen belasting betalen (ik wel)
  Bmw cabrio allerduurste (ik renaultje)
  Mooie blonde gewillige chick (ik mooie brunette)
  Portefeuille met veel cash ( ik niet)
  altijd met matties op stap (mag ik niet haha
  geen hypotheek (ik wel)
  6 weken op vakantie (ik 10 dagen)
  huursubsidie (ik niet)
  tegenslag schuld ander (tegensl eig schuld
  Lekker naar mekka voor mij verboden
  na dood 70 maagden na dood niets
  gehoorzame vrouw vrouw met eig wil

  Snap je nu waarom ik als marokkaan wil terugkomen in mijn volgende leven ?
  Have a nice day en geniet ervan beste mocro s die voldoen aan het bovenstaande profiel .Met een beetje pech kom je als niet marokkaan terug in een volgend leven .Ha Ha

 11. Ik ben blij met de actie van SA. Het wordt tijd dat Nederland actie gaat ondernemen. Je kan niet van 2 walletjes blijven eten. Lijkt wel een slechte politie serie met de good cop en bad cop. feit is dat er zoveel mensen op hem stemmen en zich tot zijn gedachten goed aangetrokken voelen. Feit is dat de VVd aan de macht is, en de VVD is rechts. Laat die gasten zich gaan verschuilen en niet namens iedereen gaan praten. Ik sta achter deze actie. Moslims zijn slecht, dan moet je het ook zonder hun centen doen.

 12. kijk eens aan wie we daar hebben JACK HOLLAND is weer bezig om de Islam en Marokkanen zwart te maken zoals op andere discussie topics. Je beweert dat je geen uitkering hebt ik weet niet wat voor werk jij doet maar jij reageert al sinds 5 uur ochtend tot 9 uur. Iemand die werkt heeft daar geen tijd voor ! Zo te zien ben jij flink gefrustreerd om de islam !

  Je komt telkens wekelijks of dagelijks op http://www.magreb.nl. Ik denk dat jij juist houdt van Marokkanen aangezien je ook veel op hun let ! De Marokkaanse Cultuur en de Islam interesseren je anders zou je niet zo druk om maken !

  Je hebt teveel negatieve dingen gehoord over de Islam en Marokkanen in de media. Je weet dat wij geteisterd worden door hun dat is een feit ! Jack Holland misschien moet jij maar eens de koran lezen als jij jezelf rein hebt gemaakt. Marokko zou ook een goeie vakantieland zijn voor mensen met vooroordelen zou je goed doen geloof me.

  In plaats dat jij veel energie stopt in het zwart maken van de Islam en Marokkanen kun je er beter in verdiepen en informatie over krijgen en niet van de media en wat jou wordt verteld om je heen ! Goede voorbeelden en informatie kun je krijgen van vrome die nooit problemen veroorzaken. Dat is iemand die een goede voorbeeld is als Moslim.

  Helaas geef je alleen een voorbeeld over negatieve dingen zoals Marokkaanse Criminelen. Heb je geen Nederlandse Criminelen ? Je praat over ongelijkheid tussen man en vrouw in Islam. Woon jij bij Islamieten in huis om te weten hoe man en vrouw met elkaar omgaan ?

  Waar komen jou bronnen vandaan van de media niet van feiten maar van verzonnen fabeltjes.

  Jij hebt geen recht om over onze Profeet Mohammed Vrede Zij Met Hem een oordelen te geven zonder dat je weet wie hij was en waar hij voor stond zonder feitelijk informatie van Koran en Hadith kun je geen oordeel trekken !

  Ik was eerlijk gezegd wel kwaad op je uitspraken maar Ik vind jou best zielig eigenlijk want jij bent zoekende maar tegelijkertijd ook verdwaald zoals vele haters van de Islam. De Islam maakt hun gek en gefrustreerd maar waarom ? omdat ze zoeken naar de waarheid en dat zullen ze vinden in de Islam !

  En wat betreft over Saudie Arabie ik vind het een goed idee om Nederland duidelijk te maken dat dit soort uitspraken niet kan. Ze mogen dan wel afstand nemen van de uitspraken van Geert Wilders maar het blijft wel 1 regering. Normaal gesproken hebben politici ook een grens met wat ze wel en niet kunnen zeggen.

  Nederlandse premier moet zijn verantwoordelijkheid nemen als hoogste positie binnen de kamer en Wilders duidelijk maken dat hij niet ver kan gaan. Maar premier Rutte doet niks omdat hij zijn positie niet wil verliezen.

  Ik ben benieuwd wat voor sancties er komen mogen we hopen dat het niet olie mag zijn anders kunnen we binnenkort gaan fietsen.

 13. Ik moet eerlijk zeggen, ik voldoe bijna aan elk punt die Jack Holland noemt behalve dat ik geen BMW rij maar Golf, geen blonde vrouw vriendin heb maar een prachtige donkere Marokkaanse vrouw, en geen uitkering heb maar hossel mn weg door het leven. Je slaat de spijker op zn kop als je zegt dat je jaloers bent, dat is het hele punt van Marokkanen haters, het is gewoon jaloerzie om onze way of life

 14. Beste banu,

  Dat vind ik nu humor zoals jij reageert

  Als het nu andersom was zou jij dan niet jaloers
  zijn op mij ?Ha Ha

  En denk aan mijn laatste woorden geniet !Voor je het weet wordt je wedergeboren als niet- marokkaan.

 15. salaam appie90

  broeder het is belangrijk en het is zelfs verplicht dat je als moslim reageert wanneer iemand de Islam of profeet Mohammed Vrede zij met hem beledigd.

 16. @ marokkaan till i die en appie 90

  Waarom hebben jullie het over beledigen ik bekritiseer alleen maar dingen die hij heeft gezegd en heeft gedaan volgens de koran.Dingen die letterlijk in de koran staan !!!!!

  Hoe moet ik anders weten wat hij heeft gezegd en gedaan?Heb hem persoonlijk niet gekend.

  Jullie moslims staan als een blok achter mohammed. Mohammed is het rolmodel voor een goede moslim . Dat betekent dat al zijn gedragingen en opvattingen uitspraken door jullie als ok worden beschouwd.

  Wanneer ik bijvoorbeeld aanhaal dat hij opdracht heeft gegeven in het verleden om een aantal joden om te brengen .(heeft hij ook gedaan volgens de koran laten we daar maar van uitgaan) en ik zeg dan dat hij ook een moordenaar(moordenaar is iemand die mensen van het leven berooft) was, dan vat een moslim dat op als belediging.

  Jullie laten mohammed daardoor in de steek . jullie zouden juist trots op hem moeten zijn want al zijn daden uitspraken en gedragingen is voor jullie het ideaalmodel voor een supermoslim.

  Jullie spreken jezelf tegen .In jullie hart bekritiseren jullie terecht mohammed wel .(anders zou je niet beledigd zijn)
  Want moord is voor jullie terecht net als voor mij not done.
  Denk daar maar eens over na.

 17. Jack Holland, Zoals ik al zei wij zijn standvastig met ons geloof want wij weten de waarheid dat er maar 1 god is en dat is ALLAH SWT en dat profeet Mohammed vrede zij met hem de laatste boodschapper is.

  Jij haalt jou informatie van internet van websites die tegen de islam zijn en profeet Mohammed vzmh beledigen! Jou bronnen kloppen voor geen meter het zijn fabeltjes. Ze intepeteren dingen die in de hadith staan verkeerd. En de koran zullen ze al helemaal niet begrijpen. Want de woorden van God ALLAH SWT zijn wonderbaarlijk en krachtig en soms moet je goed nadenken wat ermee wordt bedoeld.

  Daarom gaan mensen naar een imam of geleerde zodat hij vragen kan stellen als hij het niet snapt. De koran is een wonderbaarlijk boek. Als je geen atheist bent en je gelooft in 1 god zul je makkelijker moslim worden. De islam is de enige weg naar de paradijs.

  ik raad je aan als je informatie zoekt over de islam ga naar deze websites. Vind je genoeg informatie.

  http://www.cmo.nl/islam-nl/
  http://www.risallah.com

 18. P.s.
  Die Saudia abieren zijn ook niet mijn vrienden hoor. Maar deze actie . Vindt ik best goed. Want ik heb gloed hekel aan racisten van welke land dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.