Surinamers vaker en Marokkanen minder vaak hartinfarct

Vrouw ziekenhuisSurinaamse Nederlanders lopen veel meer risico op het krijgen van een hartinfarct of een beroerte dan autochtone Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht en het AMC, die de medische gegevens bestudeerden van 7,5 miljoen Nederlanders. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat autochtone Nederlanders weer meer kans hebben op een hartinfarct of beroerte dan de Marokkaanse Nederlanders.

De positieve resultaten van Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond zouden mede komen doordat ze relatief minder vaak roken dan autochtone Nederlanders en Surinamers. Een ander factor hierin kan zijn dat in deze studie alleen de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders is meegenomen. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.