Kamer wil verdrag met Marokko opzeggen

TweedekamerDe Tweede Kamer heeft dinsdag met ruime meerderheid ingestemd met een motie van de VVD om het socialezekerheidsverdrag met Marokko op te zeggen, zodra onderhandelingen daarover in september niet resulteren in het verlagen van uitkeringen. Dat heeft de Kamer dinsdag besloten, meldt NU.nl.

Het kabinet wil de uitkeringen die naar mensen in Marokko gaan, aanpassen aan de kosten van levensonderhoud in dat land. Dit houdt in dat zodra men in Marokko gaat wonen, de uitkering wordt verlaagd.

Vorige week werd in de regeringscoalitie besloten dat de druk op Marokko wordt opgevoerd. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) praat in september nog met Marokko over het verdrag. (Bron/ lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.