‘Kalief’ roept moslims op hem te gehoorzamen

Kalief Ibrahim, ook bekend als Abu Bakr al-Baghdadi.Op internet is een filmpje verschenen waarin de leider van de Islamitische Staat (IS) een vrijdaggebed voorgaat. Abu Bakr al-Baghdadi, die door zijn groep tot ‘kalief’ of ‘leider van alle moslims’ is uitgeroepen, verschijnt zelden in het openbaar. Dat meldt het NRC.

De video lijkt vrijdag te zijn opgenomen tijdens het vrijdagsgebed in een Moskee in Mosul, in het noorden van Irak. Al-Baghdadi riep alle moslims op naar zijn kalifaat te komen en hem te accepteren als hun leider.

“Ik ben de leider, die is uitverkoren om jullie te leiden, maar ik ben niet beter dan jullie. Als jullie denken dat ik gelijk heb, help me dan, en als jullie denken dat ik ongelijk heb, geef me dan raad en zet me op de juiste weg”, aldus Al-Baghdadi.

De Kalief wil de islamitische wereld terugleiden naar ‘waardigheid, macht, rechtvaardigheid en leiderschap’. (Bron/ lees verder: het NRC Handelsblad)

12 REACTIES

 1. Ik vind 1 zinnetje eng aan deze man namelijk “Ik ben de leider, die is uitverkoren om jullie te leiden” .

  Is hij uitverkoren dan? Hij heeft zichzelf net als Mohamed met gebruik van geweld tot leider opgedrongen.

  Dat zie je nu Isis ook doen, die geeft de keuze, bekeren of de doodstraf.

  Maar inderdaad, hij zal eerdaags wel een raket mogen koppen waarschijnlijk.

  Niet dat dat uitmaakt trouwens, want dan stopt er meteen een andere mafketel met waanideeen met scheren.

 2. Vergelijk je deze man met oonze geliefde profeet sala allaho 3alayhi wasalam? En beschuldig je onze geliefde profeet sala allaho 3alayhi waslam dat hij zich met geweld tot leider heeft opgedrongen? Qaatlaka Allaah en moge Allaah wraak op jouw valse beschuldigingen nemen.

 3. Jullie drie zijn werkelijk beklagenswaardig, Rachid, Insaf en Aziz kennen niet eens de biografie van hun eigen profeet. En ook dit soort leiders vergelijken zich juist opzettelijk met Mohammed en spelen elementen uit die traditie na om dat – d.w.z. hun aanspraak, hun uitverkorenheid, op dit religieus leiderschap te benadrukken. En dat werkt omdat moslims die dingen herkennen. Omar trok de mantel aan en deze nog veel grotere joker veinst nederigheid, ook zo’n herkenbaar element waarvoor je ernstig moet mankeren aan je bovenkamer wil je ook daar nog in trappen.

 4. Het is zoiets als bij “gratie Gods”……..er isbiets onheilspellend is dan is t levend verbranden van een kind wat gemeengoed is in Israël, en daar hoor je Jaba en de prutser niet over………..met 2 maten meten zo heet dat.

 5. Het levend verbranden van een kind, van Mohammed Abu Khdair, is nou juist niet gemeengoed Zorro. Er worden veel vaker Palestijnse kinderen vermoord door het Israëlische leger, dat is waar. Sinds 2000 zijn er 1523 Palestijnse kinderen en 129 Israëlische kinderen afgemaakt in deze even zinloze als uitzichtloze “conflict.” (Tussen aanhalingstekens om aan te geven dat er geen sprake is van een mate van symmetrie in machtspositie tussen de partijen die dat woord veronderstelt.) Maar dit levend verbranden is de overtreffende trap van deze praktijken en de reden waarom het het nieuws überhaupt haalt, het was een wraakoefening voor de drievoudige moord op drie Israëlische kinderen.
  Jaba heeft daarover gezegd dat geen enkele ouder (en geen enkel kind natuurlijk) dit moet hoeven meemaken, dus geen Palestijnse, geen Israëlische en van geen enkel ander land, en ik heb gezegd dat ik het daar mee hartgrondig eens ben. Dat is precies het tegenovergestelde van met twee maten meten, iets waarvan ik jou dan weer wel sterk verdenk.

 6. Beste allen,

  Degene die zich laten vangen door zo’n religieuze pietpraat is werkelijk reeds helemaal van het padje. Jammer dat het bij velen als zoete koek ingaat.

  Ik hoor hier in religieuze Goebbels preken

  Ya shabab, gebruik je hersenen en denk kritisch!

 7. Abu Bakr al-Baghdadi is een vuile Leugenaar , die heel erg domme mensen wijs maakt dat hij een nakomeling is van de profeet. Abu Bakr al-Baghdadi denkt dat hij een soort Messias is . Abu Bakr al-Baghdadi mag van mij naar de haaien .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.