Premier Mark Rutte: “Kwetsbare Palestijnse kinderen roepen om hun vader!”

Nourdin El Ouali van NIDANourdin El Ouali, politiek leider van de Islam geïnspireerde Rotterdamse partij NIDA, schrijft een open brief aan minister-president Mark Rutte.

Dit naar aanleiding van een interview dat Rutte had gegeven aan de NOS, waarin hij voor de Palestijnse doden geen enkele sympathie toonde.

Eerder schreef ook oud-premier Dries van Agt (CDA) een open brief naar Rutte, waarin hij de schaamtelozen uitspraken van Rutte bekritiseerde.

Geachte minister president, Beste Mark Rutte,

U weet niet hoe het is om door een klein en kwetsbaar mensje te worden aangesproken met papa. U heeft, voor zover ik weet, zelf geen kinderen en u weet daarom niet wat het betekent om vader te zijn. Papa, vier letters die in elke vader ongekende gevoelens van verantwoordelijkheid en liefde aanwakkeren. U weet niet wat dat is. Misschien zult u het ook nooit weten. Ik vraag me af of u zich wel zult herinneren dat u ooit geboren bent uit een vader en een moeder. Of u ook als kind in alle onschuld heeft kunnen voetballen op straat, of u ook uit volledige afhankelijkheid weleens uw vader riep: papa.

Duizenden Palestijnse vaders zullen nooit meer de roep van hun kroost kunnen beantwoorden en een meervoud aan Palestijnse kinderen zal nooit meer om hun papa kunnen roepen. Voor eeuwig het zwijgen opgelegd door Israëlisch wapentuig dat al jarenlang aanhoudend en disproportioneel dood en verderf zaait.

Dit is geen conflict, zelfs geen oorlog. Palestina heeft niet eens een leger. Dit is staatsterreur. Dit gaat niet slechts over raketten die volgens u alleen door Hamas worden afgeschoten. (U heeft dit echt gezegd, ongelofelijk!)

De raketten zijn een gefrustreerde reactie op bloedige staatsterreur die al decennia woedt en gaat over gestolen land, etnische zuivering, collectieve bestraffing, illegale blokkades en nederzettingen.

We horen al jarenlang dezelfde statements, dezelfde rechtvaardigingen en dezelfde leugens. In een groots opgezette perscampagne, waarvoor de draaiboeken al ruim van te voren klaar lagen, proberen Israël en haar bondgenoten de wereld een rad voor de ogen te draaien. Ook u heeft uw steentje bijgedragen en wederom de bloeddorst van Israël proberen te verhullen en te verklaren met uw door het CIDI ingefluisterde mantra’s van het zogenaamde recht op zelfverdediging en de zogenaamde menselijke schilden.

Tevergeefs meneer Rutte, de overgrote meerderheid van de mensen op onze wereld trappen niet in deze frames, in deze verdraaiingen en in deze leugens. Voor hen is het inmiddels allang duidelijk dat achter het masker van beschaving, het masker dat u en anderen Israël graag opzet, een staat schuilt met politieke en militaire leiders die lak hebben aan het internationaal recht en het onschuldig menselijk leven. Voor hen is meer dan duidelijk dat Israël niet uit is op vrede, maar slechts uit is op het annexeren van nog meer land dat al eeuwen het Palestijnse volk toebehoort. Voor hen is duidelijk dat voor Israël en haar bondgenoten het leven van een Palestijns kind niet hetzelfde is als het leven van een Israëlisch kind.

Het annexeren en moorden zal blijven doorgaan. Zolang de illegale blokkade blijft en de illegale nederzettingen niet worden ontmanteld, zal er nooit vrede komen. Deze cyclus van geweld zal zich blijven herhalen zolang personen als u en minister Timmermans blijven falen in een poging om de Israëlische regering te doordringen van het feit dat hun handelen en acties het internationaal recht en elk denkbare conventie schenden. Boven alles missen ze iedere notie van hoe een beschaafd land zich dient te gedragen.

Geachte minister president, in uw vraaggesprek van elf juli geeft u aan dat Israël en Hamas niet met elkaar te vergelijken zijn. Ik ben het op dit punt roerend met u eens. Wij mogen nimmer het bezette volk vergelijken met de bezetter. Wij mogen nooit de 1,7 miljoen gevangenen in de grootste openluchtgevangenis ter wereld vergelijken met haar cipiers. Wij mogen nooit het Palestijns verzet vergelijken met een zogenaamd beschaafde staat die systematisch bejaarden, vrouwen en kinderen vermoord.

Ik vraag het me af. Ik vraag me af of u, meneer Rutte, kunt bevestigen wat al in talloze VN-rapporten en rapporten van mensenrechtenorganisaties keer op keer is bevestigd. Ik vraag me af of u ook vindt dat de politieke en militaire leiders zich schuldig hebben gemaakt en maken aan oorlogsmisdaden. Ik vraag me af hoeveel vermoorde kinderen u nog “proportioneel” zult vinden. Ik vraag u dit namens degenen die geen stem meer hebben. Het Palestijns kind dat nooit meer naar papa zal roepen.

Met hoogachting voor uw ambt en minachting voor uw standpunt,

Nourdin el Ouali
Politiek leider

NIDA Rotterdam
Omdat wij geloven in Gaza
Klik hier als je ook een boodschap voor Mark Rutte hebt

11 REACTIES

 1. @Likud

  Likud NL, het verlengstuk van de Nazistische partij Likud in Nederland.

  Wanneer ga je nu eens stoppen met het gebruiken van je eigen website als bron? Denk je nu echt dat mensen zo dom zijn om hier in te trappen?

  Aan het optreden van Mark Rutte te zien, zijn er wel degelijk mensen die er in trappen.

 2. Omdat als Nederlanders we mogen verwachten dat onze hoogste politieke verantwoordelijke voldoende moreel besef heeft om boven zijn eigen VVD ideologie uit te kunnen stijgen wanneer die vanuit humanitair oogpunt weerzinwekkend en verkeerd is. We mogen verwachten dat er een verschil is tussen een gedreven Likoed-activist, die geen onderwerp kan aansnijden zonder hasbara uit te kotsen, en een premier van Nederland. En die is eenvoudig niet of nauwelijks waarmeembaar.

 3. Likoed fuck you en fuck hamas. Hamas bestaat dankzij jullie daden. Hamas zijn geen palestijnen, het zijn monsters die jullie hebben gekrieerd. En nogmaals fuck jullie allebei .

 4. @Hassan
  De enige monsters hier zijn Netanyahu en zijn partij en die zogenaamde Arabische leiders. Tevens zie je nu pas echt de ware aard van die zogenaamde ’trotse’ Arabieren. Ieder voor zich is het motto.

 5. En maak je niet druk . Je zal verbijsterd staan van die maffe arabieren . Bizar gewoon, en waar zul jij dan zijn, thuis voor de buis. Praat niet over een arabier.je zult ze maar nodig hebben.

 6. Laat je niet hersenspoelen door de Zionisten en hun handlangers als CIDI en Likoed. Juist zij zouden beter moeten weten. Wij lopen jaar in jaar uit doden te herdenken terwijl de “slachtoffers ” en dan doel ik met name op de Zionisten en op alle Joden dag in dag uit kinderen en vrouwen vermoorden, mishandelen en verkrachten. Hoe lang denk je je geloofwaardigheid nog te kunnen behouden.

  @ alle moslims. Wij kunnen ons wel blind staren op Arabische leiders of wat dan ook maar als wij nog steeds zo koopgeil zijn en maar geld spenderen zonder te achterhalen van wie de goederen en door wie ze worden gemaakt, dragen wij ook bij aan massa slachtingen. Dit is toch wel het minste wat wij kunnen doen als individuën. Het geld komt niet uit de lucht vallen. Wij geven ze het geld om ons kinderen te doden. Wij zijn de grootste umma in aantallen. Als wij ons rug recht houden en ons uitgavenpatroon beheersen komen wij al een end. Vanaf dat moment hebben wij pas het recht naar leiders of wie dan ook te wijzen. Vooralsnog dragen wij allemaal bij aan massaslachtingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.