Suikerfeest in Palestina: opnieuw kinderen en vrouwen gedood

Palestine victims of Israëli violanceOok in Palestina begon gisteren de Eid ul-Fitr (het Suikerfeest). Helaas is het voor vele Palestijnen geen reden om feest te vieren. Op de eerste dag van het Suikerfeest werden opnieuw tientallen Palestijnen gedood bij Israëlische aanslagen op gebieden in de bezette Gazastrook.

Eén van de belangrijkste ziekenhuizen van Gaza en een naburig park waren maandagmiddag de doelwitten. Hierbij zijn minstens 10 personen omgekomen, waaronder veel kinderen die aan het spelen waren.

Het Israëlische leger voerde maandagavond en -nacht de aanvallen op Gaza op, nadat premier Benjamin Netanyahu in een televisietoespraak dat aankondigde. Na middernacht lokale tijd (dinsdag) werden nog meer Palestijnen gedood. Volgens de lokale hulpdiensten werden 17 mensen gedood, onder wie acht vrouwen en vier kinderen.

Sinds de start van het Israëlisch geweld in de bezette Palestijnse gebieden, zijn meer dan 1100 Palestijnen gedood. (Bron/ lees verder: AlJazeera.com

23 REACTIES

 1. Peter = de naam.

  Hamas is zo laag dat ik er misselijk van word.
  Moge Allah groepen als Hamas en Isis van deze wereld afgooien zodat er hopelijk ooit eens vrede komt tussen de volken.

 2. Inderdaad Jaba. Voor vrede zijn twee partijen nodig. Israel wil wel vrede en is bereid daarvoor concessies te doen. Hamas wil alleen dood, verderf en vernietiging van de Joodse staat.

 3. @Peter=Naam

  Hamas is één van de Palestijnse verzetsorganisaties die strijden tegen de kolonisatie, isolatie en blokkade van Palestijnse gebieden.

  Israël wil kolonisatie, landroof, dood, verderf, en vernietigin, zoals we in de afgelopen dagen en weken duidelijk hebben gezien.

  Palestina is al meer dan honderd jaar gekoloniseerd. HEt wordt tijd om tegen de Ziuonistische agressor te strijden en de VRIJHEID van PALESTINA op te eisen. VRIJHEID voor het Palestijnse VOLK. VRIJHEID!

  Stop met het verdedigen van het Zionistische geweld, tegen vrouwen, kinderen en andere Palestijnse burgers. Ga je schamen! NEt als de westerse media en politici!

 4. Israel wil geen vrede: zoek even hoeveel nieuws artikelen er zijn gepublisheerd over het uitbreiden van nederzettingen in bezette gebieden. Typ alleen nederzettingen in google en de naam israel wordt als optie gegeven. De PLO heeft veel afgestaan.

  Hamas is een verzetsbeweging zoals Hizbo Allah die het gelukt is de zionisten uit zuid lebanon de verdrijven. Zolang de wereld niet bereid is de zionistische bezetting van paletina te stoppen, ben ik een voorstander van Hamas

 5. Er is geen bezet Palestina. Er is een staat Israël, volkomen legitiem en daarnaast een verdeeld Palestijns volk voor een groot gedeelte (Gaza) gegijzeld door een terreurbeweging Hamas die er niet voor terugdeinst om de burgers van Gaza als menselijk schild te gebruiken en die maar blijft doorgaan met raketten afvuren op Israël.

  Een oplossing komt pas als Israel garanties krijgt voor veilige grenzen en erkenning als legitieme democratische staat. Voorwaarden waaraan bijna geen een Arabisch land uit de Midden Oosten regio wil voldoen.

  Liever houden Arabische landen de problemen daar in stand en misbruiken de Palestijnse zaak om Israël dwars te zitten. Het zogenaamde Palestijnse vluchtelingenprobleem is de schuld van de omliggende Arabische landen die in 1947 oorlog begonnen tegen Israël ipv de uitgestoken hand van vrede te accepteren.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABlische_onafhankelijkheidsverklaring

 6. Said.

  En ooit op een dag zullen de Nederlanders jou uit Nederland proberen te verdrijven net zoals jij wenst de joden te verdrijven.

  Wij blijven hier geld ook voor de joden in Israël.

 7. Het Palestijns volk is uit de lucht gevallen zeker. De joden hebben volgens jou een onbewoond stukje grond gevonden en daar een land gesticht in 1948.

  Het zionisme als ideologie is gevormd in europa. Dat verbaast mij ook niet. Wij hebben gezien hoe de barbaarse ideologien uit europa met de mensheid hebben gedaan. Het verbaast mij ook niet dat er geen kritiek komt uit europa op israel. Hoe kunnen de europeanen de zionisten van genocide beschuldigen als ze zelf schuldig waren van genocide op joden.

 8. Jaba, ik laat mij niet verdrijven. Ik ben 20 jaar geleden naar Nederland gekomen toen ik 17 was. Ik heb gelukkig mijn identiteit gevormd voordat ik naar Nederland vertrok.

  Ik ben dus niet van plan voor altijd te blijven. Ik heb drie kinderen en die voed ik op met de beste elementen uit beide culturen. Je moet de geschiedenis kennen van het land waar je woont. Ooit waren het de joden en de volgende keer zullen het moslims zijn.

 9. Jaba,
  Ik zie mijzelf hier als een buitenlander. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik mij niet laat verdrijven: het is mijn land niet en ben niet van plan hier voor altijd te blijven. Ik snap de vergelijking van joden met mij niet. Met je vergelijking geef je duidelijk aan dat de joden net als ik buitenlanders zijn.

 10. Nee, met mijn vergelijking geef ik aan dat zowel jij als de joden het recht moet hebben om ergens veilig te wonen.
  Alleen roepen Marokkanen in Nederland altijd, wij blijven hier, maar eisen wel dat de Joden oprotten.

  En meestals krijg je terug wat je een ander toewenst.

  Dus als jij Hamas toewenst dat ze de Joden zullen verdrijven, ga dan niet huilen nu in Nederland steeds meer mensen een antipathie tegen moslims krijgen.

 11. De Joden leefden altijd samen met moslims en christenen in vrede in Palestina….totdat de zionisten kwamen. Hamas wil dat de zionisten oprotten. Zionisten zijn de ellende. Als je zelf geen onderscheid kan maken tussen joden en zionisten dan doe je veel joden onrecht aan. Antisemitisme is door jouw voorouders uitgevonden. Dus kom mij niet beschuldigen daarvan. Vraag het aan een van jouw opa’s en oma’s als die nog leeft. Die kunnen jou vertellen hoe wreed jouw landgenoten waren tegen de joden en hoe laf ze waren in de tweede wereldoorlog.

  Jouw vergelijking slaat weer nergens op: wij, moslims bezetten Nederland niet, wij hebben geen 80% van Nederland overgenomen. Wij hebben geen Nederlanders uit hun land verdreven… I

 12. Said.

  Mijn voorouders? waar denk je dat ik vandaan kom vriend?
  Het waren jouw voorouders die ons land in pikten, onze vaders vermoorden en onze vrouwen verkrachten.
  En tot de dag van vandaag ons land bezetten en onze vrijheid heeft afgenomen.
  En met die gedachten in je achterhoofd wil jij over zionisten praten?
  Laat dan eerst lekker alle momslims lekker uit Noord afrika vertrekken en neem die mafia playboy m6 en zijn nep vrouw mee.

  En dan heb ik het nog niet eens over de apartheid muur van de Westelijke Sahara.

 13. Mijn voorouders? Als je bedoelt dat ik een arabier ben, dan heb je het mis. Niet iedereen die opkomt voor de Palestijnen is een Arabier of een moslim. Je hebt het weer mis vriend.

  Een berbers gezegd luidt: fez awaren nek 9ber ma-n-teteneth.

 14. Jaba jij bent zowiezo geen moslim. Ik heb zoveel reacties van jou gezien en ik twijfel er niet aan dat je gewoon een Kafir bent geworden of dat je Marokkaanse Jood bent. Ik heb je hier zowiezo nooit de islam horen verdedigen. Het eniste wat jij doet is arabieren en de islam discrimineren en mensen hier tegen elkaar opzetten.

  Jij speelt een heel vuil spelletje maar weet je jonge ik zou jou grote bek maar houden voordat jou IP adres binnenkort bij de Marokkaanse veiligheidsdienst ligt en kijken of je nog zo durft te praten. Jij gaat wel heel erg ver met je woorden en je begrijpt precies wat ik bedoel.

  Ten eerste zijn Marokkanen gewoon berbers en tegelijkertijd moslims. Ook al zouden er arabische Marokkanen zijn dan maakt dat geen ene fuck uit wij blijven allemaal MAROKKANEN of je nu wil of niet Satan die je bent.

  Het Marokkaanse volk houdt van elkaar en zullen elkaar nooit beschadigen. Wat vroeger is geweest is al verleden tijd. Alsof je jemek hier in Nederland wel al je rechten krijgt. Alsof je hier in Nederland wel gelijk wordt behandeld. Alsof je hier in Nederland geen corruptie hebt. Laten we daar niet over beginnen.

  Je mag zeker je mening uiten maar dit gaat te ver wat jij doet en je moet snappen dat ik jou persoonlijk niet bedreig maar waarschuw enkel voor je harde woorden richting de Koninkrijk van Marokko en je moet beseffen wat je zegt want ooit ga je daar op vakantie en ben je nat.

 15. VN school wordt aangevallen waar de bevolking gaan schuilen. Waar moeten ze anders heen als Israël heel de Gazastrook bombardeert ?? Hamas is maar een verzetsgroep die niet opgewassen is tegen het Israëlische leger.

  Jullie keuren dit allemaal goed en dan huilie huilie doen om Hitler die jullie hard heeft genaaid. Vinden jullie ook dat het de schuld is van de kleine joodse verzetsgroepen tijdens de 2de wereldoorlog dat er 6 miljoen joden zijn vermoord ?

  Een verzetsgroep zijn terroristen enkel omdat hun opstaan voor hun rechten meer niet.

  Peter = de naam jou site staat voor Vrienden van Israël het is me helemaal duidelijk vuile Zionist.

  Weet je als de Palestijnen de wapens hadden van Israël weet ik zeker dat ze Israël van de kaart vegen.

 16. Eric heb je zelf kinderen ! Met je Palestijnse kinderen graag aanmelden bij Hamas ! Wat een laffe opmerkingen. Stoere praatjes achter je computer als ik jou een man noemt zeg dit tegen een moslim op straat lafaard.

  Wens andere kinderen geen slechte dingen toe voordat je eigen kinderen de dupe worden van het slechte !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.